Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Στρούντελ με Μήλα και κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Σάββατο, 07 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυτοσχεδιάζοντας έφτιαξα αυτή τη συνταγή ένα απόγευμα και άρεσε στους φίλους μας. Ελπίζω ν’ αρέσει και σε σας αν τη δοκιμάσετε !

Συστατικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 της κούπας χονδροκομμένα καρύδια
  • 1/3 της κούπας σταφίδες
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε τα άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τα μήλα.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκάλι, τις σταφίδες και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο μισό μέρος της σφολιάτας.
  5. Κλείνουμε και ενώνουμε καλά τις άκρες, τρυπάμε σε πολλά σημεία μ’ ένα πηρούνι και ψήνουμε το στρούντελ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  6. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε το με γέμιση μερέντας και μπανάνας. Είναι επίσης πολύ νόστιμο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ευκολότατο είναι. Διαφέρει από τα γνωστά στρούντελ γιατι έχει μέσα την κρέμα που δίνει μια επιπλέον γεύση και υφή στο γλυκό.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ καλό το Στρούντελ φαίνεται Marianta και το πορτοκάλι του προσθέτει και άρωμα και γεύση!
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2009
Τα στρούντελ είναι από τα γλυκά που φτιάχνω συχνά στο σπίτι το χειμώνα. Δοκιμάστε το με γέμιση μερέντας και μπανάνας. Είναι επίσης πολύ νόστιμο.
Μεταφορά στην κορυφή