Τα ελαφάκια του Αη Βασίλη
-
125 γρ. βούτυρο
-
2 αυγά
-
180 γρ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
300 γρ. αλεύρι
-
180 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
-
1 κ.γ. μπέικιν
-
1 πρέζα αλάτι
-
1|2 μπουκαλάκι πικραμύγδαλο ή λεμονί εσάνς
Γλάσο
-
ζάχαρη άχνη
-
νερό
-
χρώματα διάφορα για την ζωγραφική
-
Κόβουμε πατρόν από λαδόκολλα ένα έλκηθρο
-
Αν δεν έχουμε φορμίτσα για να κόψουμε κάνουμε και ένα με πατρόν
-
Με όλα τα υλικά μαζί κάνουμε μια ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο
-
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 5Χ15 πόντους, όχι λιγότερο γιατί θα σπάσει και με το πατρόν κόβουμε 2 Χ2 το έλκηθρο και μικρές πλάκες 5Χ5
-
Ανακατεύουμε και την ζάχαρη με λίγο νερό έτσι που να είναι πολύ σφιχτή
-
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε την βάση τις μικρές πλάκες και το έλκηθρο σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου
-
Μετά όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και τα γλασάρουμε όλα
-
Στις 2 μικρές πλάκες βάζουμε επάνω σμάρτις ή άλλα πραγματάκια
-
Το έλκηθρο το ζωγραφίζουμε όπως μας αρέσει
-
Όταν στεγνώσουν καλά, στήνουμε το έλκηθρο και κολλάμε τα κομμάτια με την κόλλα από ζάχαρη άχνη
-
Το γεμίζουμε με σοκολατάκια και μπισκοτάκια
-
Το τυλίγουμε σε ζελατίνα και το προσφέρουμε για δώρο





Είσαι καλλιτέχνης,μας έστειλες όλους με το ελαφάκι σου.Μπράβο!!!!!!!!!!!!!
οπως παντα ζωγραφισες παλι
θα τα δοκιμασουμε οποσδηποτε!!!!!!!