Τα Γιουβαρλάκια της Bianka
- 800 γρ. κιμά μισό- μισό ή μπερδεμένο από 3 κρέατα
- 2 ασπράδια
- 5 κ,σ. ρύζι
- 50 γρ. παξιμάδι τριμμένο
- 1 κ,σ. μουστάρδα
- μαϊντανό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- Αλάτι- πιπέρι
Σάλτσα
- 1 λίτρο ζωμό από κύβο
- 1 φύλλο δάφνης
- 40 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κρασί άσπρο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ,σ. κάπαρη
- 2 κρόκους ελαφρά με ένα πιρούνι χτυπημένους
- 1 κ,σ. ζουμάκι από την κάπαρη
- 1 κ,σ. χυμό λεμόνι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για την γαρνιτούρα
- Ζυμώνουμε τον κιμά με τα 7 υλικά και πλάθουμε 12 γιουβαρλάκια
- Βάζουμε τον ζωμό με την δάφνη να πάρει βράση και ρίχνουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια μέσα
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 20 λεπτά
- Κάνουμε την σάλτσα μας
- Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το εργαλείο που χτυπάμε τα αυγά
- Ρίχνουμε το κρασί και 600 γρ. από τον ζωμό που έβρασαν τα γιουβαρλάκια και την κρέμα γάλακτος
- Αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά
- Προσθέτουμε και την κάπαρη, τον χυμό της, τον χυμό λεμονιού, 1 πρέζα ζάχαρη και πιπέρι
- Ρίχνουμε και τους χτυπημένους κρόκους
- Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον μαϊντανό



