Τανωμένος σορβάς ο ποντιακός
- 9 ποτήρια ζεστό νερό,
- 3/4 φλιτζανιού κορκότο.
- 400 γραμμάρια πασκιτάν,
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο,
- αλάτι,
- δυόσμο ξερό η φρέσκο1/2 ματσάκι.
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Ρίχνουμε στο βραστό νερό το κορκότο με αλάτι ,το ανακατεύουμε και το σιγοβράζουμε.
- Όταν βράσει καλά το κορκότο το αφήνουμε λίγο να χλιαρίνει και παίρνουμε με μεγάλη κουτάλα ζουμί το βάζουμε στο σκεύος με το πασκιτάν και το αραίωνουμε μαυτό τον τρόπο ,βάζουμε 3-4 κουτάλεςσυνολικά ,μετά ρίχνουμε το αραιωμένο πασκιτάν στο βρασμένο κορκότο και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το γυρίζουμε καλά να μαραθεί,(όχι να καεί)
- Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην σούπα μας ,ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή ,πεντανόστιμη.