Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πανεύκολη κρεμμυδόπιτα με ελάχιστα υλικά, αλλά πολλή νοστιμιά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 4 φέτες καπνιστή γαλοπούλα σε καρέ κομμένη
  • 1 συσκευασία ξινομυζήθρα περίπου 300 γρ. ή σουρωτό Σίφνου
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Αλείφουμε το ταψί της κουζίνας με λίγο λάδι και βάζουμε τη σφολιάτα επάνω, την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε στους 200ο περίπου 10 λεπτά.
  2. Σοτάρω στο λάδι τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαραθούν για 10 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτω τη γαλοπούλα , αλατοπίπερο και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αφήνω λίγο στην άκρη να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
  4. Στρώνω τα κρεμμύδια πάνω στη σφολιάτα, βάζω πιπέρι και τέλος θρυμματίζω την ξινομυζήθρα.
  5. Ψήνω στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της τάρτας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορεί να μπει αντί για σφολιάτα, ζύμη ψωμιού ή σπιτική σφολιάτα ή άλλη ζύμη.
  • Τα κρεμμύδια μπορούμε να τα νεροβράσουμε πρώτα και μετά να τα σοτάρουμε στο τηγάνι. Έτσι θα γίνει πιο ελαφριά.
  • Μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση στην άψητη ζύμη και να ψήσουμε την πίτα μας κανονικά, αλλά περισσότερο χρόνο .
  • Την τελευταία φορά έκανα κάποιες αλλαγές και έγινε ακόμα πιο ωραία. Έβαλα σαν βάση όχι ένα φύλλο αλλά 2 φύλλα σφολιάτας το ένα πάνω στο άλλο που τα κόλλησα ανάμεσα με λίγο νερό. Τα τρύπησα και τα έψησα στο φούρνο όπως λέει η συνταγή μου, με αποτέλεσμα να έχουμε μια βάση πιο σταθερή και τραγανή. Στη γέμιση πρόσθεσα 4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες και αντί για γαλουπούλα καπνιστή, έβαλα 4 φέτες μπέικον. Στο τέλος αφού ψήθηκε, έριξα λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλ/νο.
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλη και πεντανοστιμη η ταρτα σου Ηλιαννα,η ζινομυζηθρα κανει την διαφορα φανταζομαι!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2010
Χρύσα, ακριβώς η ξινομυζήθρα κάνει τη διαφορά και καλό είναι να μην μπει άλλο τυρί. Έτσι την είχα δοκιμάσει στη Σίφνο με σουρωτό φυσικά αλλά είναι τυρί παρόμοιο με αυτό που έβαλα.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 28 Σεπτέμβριος 2010
Πολύ νόστιμη είναι Ιλιάννα ,και μόνο απο την περιγραφή της!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 02 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πιο ευκολο και γρηγορο μεζεδακι δεν γινετε,και απο γευση ολο γλύκα!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 02 Ιανουάριος 2011
Η φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011
Μεταφορά στην κορυφή