Τάρτα με βερίκοκα

- ΄Ενα φύλλο σφολιάτας ή ζύμη τάρτας .
- κρέμα ζαχαροπλαστικής
- κομπόστα βερίκοκα
- φρουι ζελε λεμόνι
- Απλώστε τη σφολιάτα σε μια φόρμα με σούστα και κάντε τρύπες με ενα πιρούνι , για να μην φουσκώσει .
- Ψήστε στους 180 β και αφήστε την να κρυώσε.ι
- Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, στρώστε την από πάνω.
- Στραγγίξτε τα βερίκοκα και βάλτε τα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω .
- Ετοιμάστε το φρουί ζελέ με το σορόπι από την κομπόστα.Αφηστε το να κρυώσει λίγο
- Ρίξτε κουταλιά κουταλιά πανω απο την τάρτα και παγώστε την στην συντήρηση .
- Η συνταγή είναι από οδηγό μαγειρικής της Β.Αλεξιαδου .
- Μπορείτε να κάνετε την βάση ,με τριμμένα μπισκότα digestive, όπως κάνουμε το τσις κεικ δηλαδη.
- Μπορείτε ακόμα ανίι της κρέμας ζαχαροπλαστικής, να βάλετε τυρί Φιλαδέλφεια με σαντιγί .