Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4392-krouasannei.jpg
Κρουασάν αφρός



Τάρτα με καρύδια και μέλι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τέλειος συνδυασμός γεύσεων σε αυτή την τάρτα! Από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

    Για τη ζύμη:

  •     200 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
  •     300 γρ. αλεύρι μαλακό,
  •     100 γρ. ζάχαρη άχνη,
  •     1 αυγό.

    Για τη γέμιση:

  •     250 γρ.ζάχαρη άχνη,
  •     225 γρ. βούτυρο ή βιτάμ,
  •     125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  •     250 γρ. αμύγδαλο,
  •     4 αυγά.

    Για το γαρνίρισμα:

  •     400 γρ. καρυδόψυχα καλής ποιότητας,
  •     200 γρ. μέλι θυμαρίσιο.
Οδηγίες
  1. Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 - 22 εκατοστά.
  2. Για τη γέμιση: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε, μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
  5. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα που έχουμε φτιάξει και την καλύπτουμε με τα καρύδια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β. για 45-50 λεπτά περίπου. Τη βγάζουμε από το φούρνο και, όπως είναι ζεστή, ρίχνουμε το μέλι σε όλη την επιφάνεια. Τη διατηρούμε εκτός ψυγείου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ τα καρύδια τα έβαλα προς το τέλος ,δηλαδή 15'πριν την βγάλω από το φούρνο να μην"ξεροψηθούν" τα καρύδια!!!

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη!!! Και εποχιακή θα έλεγα!!!
Μεταφορά στην κορυφή