Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τάρτα με κιμά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια νοστιμιά για καθημερινό αλλά και μπουφέ ή επίσημο γεύμα!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
8-10 κομμάτια
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • ¼ κιμά μοσχαρίσιο
  • 3-4   κ.σ.  λάδι
  • 1   κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 1  σκελίδα    σκόρδο ψιλ/νο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλ/νη
  • Μερικά φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1  κόκκινη ντομάτα, ψιλ/νη
  • 2 φλ/νια  τυριά κομμένα σε κύβους ή τριμμένα
  • 1,5  φλ/νι  γάλα ή κρέμα γάλάκτος
  • 1-2 αυγά
  • 1  κ.γλ. ξερό  εστραγκόν
  • Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες

  1. Απλώνω τη σφολιάτα σε ταρτιέρα ή ταψάκι και αφού την τρυπήσω με πιρούνι για να μη φουσκώσει πολύ, την ψήνω στο φούρνο στους 200ο για 10 λεπτά.
  2. Φτιάχνω εν τω μεταξύ τη γέμιση: Βάζω στο τηγάνι το λάδι και σοτάρω τον κιμά, προσθέτω το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι . Το αφήνω να ψηθεί κανένα 10 λεπτο περίπου και αφήνω να κρυώσει για λίγο.
  3. Στην ψημένη σφολιάτα ρίχνω τον κιμά, την ντομάτα ωμή, την πιπεριά ωμή.
  4. Πάνω ρίχνω τα τυριά
  5. Φτιάχνω στο τέλος το υγρό μείγμα ανακατεύοντας τα αυγά, την κρέμα γάλακτος ή γάλα , εστραγκόν. Το μείγμα αυτό το ρίχνω πάνω στα υπόλοιπα υλικά μου.
  6. Ψήνω στους 200 ο για 30 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει
  7. Kαλή επιτυχία!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να βάλουμε ότι τυριά θέλουμε, αλλά όπωσδήποτε και κίτρινα.
  • Μπορεί να μπει στην κατάψυξη χωρίς το υγρό μείγμα.
  • Μπορούν να μπουν και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 15 Απρίλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά νόστιμο! Συνδυάζει κρέας και λαχανικά και η εμφάνισή του ελκυστικότατη!
Σχόλιο από Ροδάνθη , Παρασκευή, 01 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Φαίνεται υπέροχη. Σήμερα έφτιαξα της τσουκνίδας και αύριο θα φτιαξω τη δικια σου.
Είναι ωραιες και μπορούν να τις παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο.
Σχόλιο από Nefeli , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ φινα γευση,και πολυ ευκολη στην παρασκευη της.Ευχαριστουμε πολυ για την συνταγουλα
Σχόλιο από Χριστινα Χριστινα , Δευτέρα, 25 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανοστιμο!!!!!!!!!!!!!ειναι πολλοι λιγοι 5 σκουφοι!!!!!!!!
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012
επειδή θέλω να την κάνω παίζει ρόλο αν η σφολιάτα θα είναι ζεστή όταν θα βάλω τον κιμά αν είναι και αυτός ζεστός?
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012
Ο κιμάς πρέπει να είναι κρύος, για να μη σου λιώσει η σφολιάτα. Για πιο γρήγορα βάλε τον κιμά φτιαγμε΄νο για λίγο στην κατάψυξη και μετά βάλε το στη σφολιάτα. Αυτό για τη ζεστή σφολιάτα δεν τον κατάλαβα....πώς θα είναι ζεστή η σφολιάτα αφού θα είναι από το ψυγείο. Καλή επιτυχία, Ελένη....
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012
είπα για την σφολιάτα που θα την ψήσουμε για 10 λεπτά θα ήταν και αυτή ζεστή και ο κιμάς αλλά με κάλυψες.ευχαριστώ!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 20 Μάρτιος 2012
Τώρα, κατάλαβα. Δεν μας πειράζει αν ειναι και τα 2 ζεστά, αφού θα είναι ψημένη η σφολιάτα μας. Σε περίπτωση όμως που τη βάλουμε ωμή , ο κιμάς να είναι κρύος. Τη συνιστώ ψημένη τη σφολιάτα.
Μεταφορά στην κορυφή