Τάρτα με σπανάκι και λιαστή ντομάτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Ένα έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες ή ζύμη δική μας για τάρτες αλμυρές.
γέμιση
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο χωρίς κοτσάνια
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
- 1 κούπα λιαστή ντομάτα ψιλ/νη
- 1,5 κούπα κασέρι τριμμένο
- 5-6 κ.σ. λάδι
- 1 αυγό χτυπημένο
- Αλάτι, πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 2 κ.σ.κοφτές αλεύρι,
- 2 κ. σ. μαργαρίνη ή παρθένο λάδι
- 1 φλ/νια γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες

- Τοποθετούμε το φύλλο μας σε φόρμα τάρτας. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό τη ζύμη και τρυπάμε με το πιρούνι την επιφάνεια της.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Για τη μπεσαμέλ ζεσταίνω το λάδι ή βούτυρο, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω για λίγο. Ρίχνω το γάλα και ανακατεύω γρήγορα και για λίγη ώρα το μείγμα και όταν πήξει προσθέτω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
- Ρίχνουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με λίγο νεράκι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε για λίγο να καθήσει και να μαραθεί. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε καλά. Το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. λάδι, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αυγό, την λιαστή και το τυρί. Προσθέτουμε 1 κούπα από τη μπεσαμέλ μας, ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε στη ψημένη τάρτα μας. Προσθέτουμε και λίγο τυρί από πάνω αν θέλουμε.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Πεντανόστιμη τάρτα γεμάτη από γεύση και πολύ βιταμινούχα!!
γενικοτερα το σπανακι μου αρεσει,και αυτη η παρασκευη του ευκολη και νοστιμοτατη,σιγουρα θα φτιαχτει!
Μόλις έπλυνα σπανάκι και το στραγγίζω,η συνταγή ήρθε την κατάλληλη στιγμή!Νοστιμότατη θα γίνει!!!ΜΡΑΒΟ!!
Έγινε υπέροχη.Δεν βρήκα έτοιμη τάρτα και την έκανα με σφολιάτα αφού την έψησα για δέκα λεπτά τρυπώντας την με το πιρούνι.Νοστιμότατη.
Η φωτογραφία από την Annakats που έφτιαξε τη συνταγή!

Εγώ την έφτιαξα μισή-μισή,δηλαδή μισή σπανάκι-μισή τυρί.Έγινε πολύ νόστιμη,το μόνο που δεν έβαλα ήταν η λιαστή ντομάτα.
Η φωτογραφία από τη Vasiliki ver που έφτιαξε τη συνταγή!

υπεροχη εγινε και αναρπαστη,την αλλη φορα θα την κανω στο ταψι να την χορτασουμε....αυτη η λιαστη αααααλλη γευση!!!
Η φωτογραφία από τη hrisag που έφτιαξε τη συνταγή.

Θα ηθελα να προσθεσω εδω στα σχολια της συνταγης,πως οποια κυρια ετελεσει την συγκεκριμενη ζυμη σε αυτη την συνταγη και εχει ταρτιερα 26αρα να διπλασιασει τα υλικα της,εγω εχω ταρτιερα με αυτη την διαμετρο με αποτελεσμα να βγει πολυ λεπτη,προφανος τα υλικα να ειναι για μικροτερο σκευος,επισης να προσθεσετε και αλατι,μιλω παντα για την ζυμη.
Θα συνιστουσα 200 γραμ βουτυρο και 300 αλευρι,αλατι ,και 1 αυγο.
Στη συνταγή αυτή χρησιμοποιήθηκε έτοιμη ζύμη τάρτας, που έφτασε και περίσσεψε σε μια ταρτιέρα 24. Σωστή παρατήρηση, Χρύσα, να αυξήσουμε τη δόση της τάρτας από την προτεινόμενη. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και όποια άλλη δική μας συνταγή για αλμυρές τάρτες έχουμε.Θα διορθωθεί στην αρχική συνταγή.
Η φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.

πολυ ωραια ειναι η ταρτα αυτη,εβαλα τα υλικα για την ζυμη αυτα που μας εδωσε η Χρυσα ,τραγανη και πολυ νοστιμη!!την εβαλα σε 24αρα φορμα θα την ξαναφτιαξω για καλεσμενους
μπραβο Ηλιαννα μου!!
Την έφτιαξα και εγώ έγινε τέλεια.Τη ζύμη την έφτιαξα με 3φλ.αλεύρι,1 κρόκο,1κ.γλ.μπέικιν,1/4φλ.κρασί 1 1/2κ.γλ.αλάτι1φλ.βιτάμ λιωμένο.Την έβαλα 30 λεπτά στο ψυγείο και την άνοιξα με το χέρι μου στη ταρτιέρα.Αυτή τη φορά έβαλα και τις λιαστές ντομάτες!!!!Τέλεια έγινε,έφαγε και η κόρη μου που δεν τρώει σπανάκι!