Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ταχινόσαλτσα Αιγυπτιακή

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Από Ελληνοαιγύπτιο σεφ  μεγάλων ξενοδοχείων της Αλεξάνδρειας, πριν πολλά χρόνια πήρα αυτή την συνταγή!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •  300 γραμμάρια ταχίνι.
  • Μισό κεφάλι σκόρδο.
  • 1/2 ποτήρι χυμό λεμονιού.
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο απο ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα.
  • Λίγο νερό.
Οδηγίες
  1. Κοπανάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το αλάτι.
  2. Χτυπάμε το ταχίνι για λίγο και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ νερό και χυμό λεμονιού για να ασπρίσει.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, και τα μυρωδικά.
  4. Συνοδεύουμε με αυτή την σάλτσα όλα τα σαρακοστιανά μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του νερού είναι περίπου μισό ποτήρι, αλλά αυτό θα φανεί , μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα ,δεν προσθέτουμε άλλο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010
Αυτή η πικάντικη σάλτσα, Ειρήνη, είναι η χούμους;
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη φαίνεται η ταχινόσαλτσα! Στα υπ'όψιν σίγουρα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010
Η χούμους είναι αράβικη και περιέχει και ταχίνι αλλά το βασικό της συστατικό είναι τα ρεβύθια!
Μεταφορά στην κορυφή