Τηγανητές μπανάνες
- 200 γρ αλεύρι
- 100 ml γάλα
- 6 μπανάνες
- 2 αυγά
- 2 κ,σ βούτυρο Λειωμένο
- 1 κ,γλ. ζάχαρη
- 1 κ,γλ. μπεκιν
- 1 πρεζα αλάτι
- 1 βανιλια
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αχνη για το πασπαλισμα
- Καθαρίζουμε τις μπανανες και τις κόβουμε σε ροδελες.
- Ανακατευουμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο ρίχνουμε και την ζάχαρη με την βανιλια.
- Ανακατευουμε το αλεύρι με το αλατι και την παουντερ προσθέτουμε το μίγμα με το γάλα και τα αυγά ρίχνουμε τα κομμάτια μπανάνα και τηγανιζουμε σε μικρές κρεπες
- Πασπαλιζουμε με αχνη και σερβιρουμε με παγωτό βανιλιας.
Αν θελουμε, αντι για μπανανες βαζουμε μηλα κομμενα σε κυβους.