Τηγανιά με συκωτάκια κοτόπουλου
- 60 γρ. ελαιόλαδο,
- 350 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου,
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 60 ml. μαυροδάφνη,
- 100 ml. ζωμό κοτόπουλου,
- 20 γρ. βούτυρο,
- θυμάρι ψιλοκομμένο,
- δενδρολίβανο ψιλοκομμένο,
- 20 γρ. κρέμα μπαλσάμικο,
- αλάτι,
- πίτες ή τορτίγιες, ψητές για το σερβίρισμα.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λάδι σοτάρουμε τα συκωτάκια και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε το ζωμό και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα συκωτάκια.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα μυρωδικά, την κρέμα μπαλσάμικο και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε, συνοδεύοντας αν θέλουμε με ψητές πίτες ή τορτίγιες.
Κρέμα μπαλσάμικο δεν είχα ,έβαλα απλό ξύδι μπαλσάμικο εσείς αν βρείτε στο σούπερ βάλτε την κρέμα ή μπορούμε να την φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι σιγοβράζοντας το ξύδι όπως θα δείτε και στην συνταγή εδώ