Της Μπιάνκας τα Σοκολατάκια
-
400 γρ. αμυγδαλόπαστα
-
80 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
-
1 σφινάκι κονιάκ
-
400 γρ. κουβερτούρα
-
καρύδια μισά, για την γαρνιτούρα
-
Ανακατεύουμε την αμυγδαλόπαστα με το κονιάκ και τα καρύδια
-
Ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο, σχεδόν 1 πόντο και κόβουμε σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια
-
Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει, αφήνουμε πολύ λίγο να κρυώσει
-
Παίρνουμε με ένα πιρουνάκι ένα κομμάτι και το βουτάμε στην κουβερτούρα
-
Τα βάζουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν και βάζουμε επάνω το μισό καρύδι
Σε όσους δεν αρέσει η αμυγδαλόπαστα, ας κάνουν αυτή την συνταγή
-
150 γρ. καρύδια αλεσμένα
-
150 γρ. άχνη
-
2 κ,σ. λικέρ κεράσι
-
150 γρ. σοκολάτα
-
15 καρύδια
-
Ανακατεύουμε την άχνη τα αλεσμένα καρύδια και το λικέρ
-
Με τα χέρια μας κάνουμε 30 μικρά σοκολατάκια στρογγυλά
-
Λιώνουμε την σοκολάτα
-
Παίρνουμε με ένα ξυλάκι ένα σοκολατάκι και το βουτάμε στην σοκολάτα
-
Το βάζουμε σε μια σχάρα για να στραγγίσει και βάζουμε επάνω μισό καρύδι ή το γαρνίρουμε με άσπρη σοκολάτα και μετά βάζουμε και το καρύδι επάνω