Το έλκηθρο του Αη Βασίλη
-
125 γρ. βούτυρο
-
2 αυγά
-
180 γρ. ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
300 γρ. αλεύρι
-
180 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
-
1 κ.γ. μπέικιν
-
1 πρέζα αλάτι
-
1|2 μπουκαλάκι πικραμύγδαλο ή λεμόνι εσάνς
Ντεκόρ
-
σοκολάτα άσπρη
-
μπεζεδάκια έτοιμα έγχρωμα και ότι άλλο έχουμε
-
1 σοκολάτα αέρος άσπρη
Γλάσο
-
ζάχαρη άχνη
-
νερό
-
Κόβουμε ένα πατρόν από λαδόκολλα σαν ένα μπαστούνι ένα έλκηθρο
-
Αν δεν έχουμε φορμίτσα για να κόψουμε κάνουμε και ένα με πατρόν
-
Με όλα τα υλικά μαζί κάνουμε μια ζύμη ,την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο
-
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 5x15 πόντους,
-
όχι λιγότερο γιατί θα σπάσει
-
Με το πατρόν κόβουμε 2 x 2 το έλκηθρο
-
Ανακατεύουμε και την ζάχαρη με λίγο νερό, έτσι που να είναι πολύ σφιχτή
-
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε την βάση, τις μικρές πλάκες και το έλκηθρο σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου
-
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και τα γλασάρουμε όλα
-
Στις 2 μικρές πλάκες βάζουμε επάνω σμάρτις ή αλλά στολιδάκια
-
Στο έλκηθρο κολλάμε την σοκολάτα αέρος, μετά κολλάμε επάνω μπισκοτάκια
-
και όταν στεγνώσουν καλά ,στήνουμε το έλκηθρο και κολλάμε τα κομμάτια με την κόλλα από ζάχαρη άχνη
-
Το γεμίζουμε με σοκολατάκια και μπισκοτάκια, το τυλίγουμε σε σακούλα και το προσφέρουμε σαν δώρο
αν παλι δεν την θελης βαλε γλασο απο την αχνη και βαψτο κοκκινο οως σα αρεση κοριτσια αυτο ειναι γουστο του καθενος
φοβερο και το ελκιθρο, δεν σε προλαβαινουμε πλεον