Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2476-keikmhlopita1.jpg
Κέικ μηλόπιτα



To ρολό της Καρολίνας με μους φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 21 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Ένα ρολό με μια θαυμάσια μους φράουλα μέσα του !

Συστατικά

παντεσπάνι
4 κρόκους αυγών
4 ασπράδια χτυπημένα με λίγο κρεμόριο ή αλάτι σε μαρέγκα
3 κ , σ . νερό
75 γρ . ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
75 γρ . αλεύρι
50 γρ . κορν φλάουερ

γέμιση                                              
250 γρ . φράουλες
1 κ , σ . χυμό από λεμόνι
1 κ , σ . φράουλα μαρμελάδα
100 ml νερό με άνθρακα
2 κρόκους αυγών
70 γρ . ζάχαρη άχνη
4 φύλλα ζελατίνη
200 γρ . πάρα πολύ κρύα κρέμα γάλακτος

άχνη για πασπάλισμα
σαντιγί και φράουλες

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι
Σε ταψί του φούρνου βάζουμε ένα λαδόχαρτο . Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα . Ρίχνουμε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά .
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε απαλά , πασπαλίζοντας το μείγμα με ελαφρές κινήσεις . Τα ανακατεύουμε απαλά για να μην μας ξεφουσκώσει το μείγμα .
Το βάζουμε στο ταψί και αμέσως στο ζεστό φούρνο . Ψήνουμε για 10 λεπτά .

Έχουμε ετοιμάσει μια πετσέτα της κουζίνας πασπαλισμένη με ζάχαρη . Ρίχνουμε επάνω το παντεσπάνι έτσι που το λαδόχαρτο να είναι στο επάνω μέρος . Αμέσως το ραντίζουμε με λίγο νερό και τραβάμε το λαδόχαρτο . Το τυλίγουμε με την βοήθεια της πετσέτας σε ρολό .

Κάνουμε τη γέμιση
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια .
Τις βάζουμε σε μια λεκάνη , ρίχνουμε το χυμό λεμόνι , τη μαρμελάδα και το νερό και τα κάνουμε πουρέ . Τα περνάμε από ένα τρυπητό .
Σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό βάζουμε μια λεκάνη ή σε μπεν μαρι ρίχνουμε τους κρόκους με την άχνη , τα χτυπάμε να γίνουν μια κρέμα , ρίχνουμε και τον πουρέ από τις φράουλες και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα .
Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά να μαλακώσει και μετά πετάμε το νερό και τη ζεσταίνουμε ελαφρά για να διαλυθεί , ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ , αφήνουμε λίγο να κρυώσει . 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010
Bianka. νερό με άνθρακα εννοείς σόδα;
Υπέροχος κορμός!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010
Ηλιαννα μου η Καρολινα λεη οτι βαζη σαμπάνια μεσα αλλα γραφη οτι μπορουμε να βαλουμε νερο με ανθρακα ,ναι δηλαδη σοδα
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εντυπωσιακό γλύκισμα!!!
Σχόλιο από marianta , Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο!!!Μοναδικό!!! Τέλειο!!!
Σχόλιο από afroditi , Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απίθανο!!!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 24 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΤΕΕΕΕΕΕΛΕΙΟ!!!
Σχόλιο από sofouleli , Σάββατο, 07 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ω Ρ Α Ι Ο !!!!
Σχόλιο από mairyka , Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote image
Θα ήθελα να ρωτήσω αν η συνταγη ειναι ολοκληρη γιατι στη γεμιση λεει 200γρ κρεμα γαλακτος αλλα στις οδηγιες δε λεει που τη χρησιμοποιουμε κοβεται αποτομα μετα η αναλυση μετα τις ζελατινεσ...Ευχαριστω πολυ
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 04 Απρίλιος 2014
Χτυπαμε τη κρεμα γαλακτος σε σαντιγη
Ρίχνουμε λίγη σαντγη στην κρεμα και μετα την λοιωμενο ζελατηνη ανακατεύουμε καλλα και μετα ρίχνουμε και την υπόλυπη σαντγη
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλα
Ξετυλιγουμε το ρόλο και αλοιφουμε με την κρεμα
Τυλυγουμε ξανά και παςπαλιζουμε με αχνη
Μεταφορά στην κορυφή