Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο και λαχανικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2014
none
Περιγραφή

Μια γρήγορη και πολύ νόστιμη ιδέα είναι να γεμίσουμε, αντί για κρέπες, πίτες μεξικάνικες και να τις ψήσουμε στο φούρνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 8 πίτες μεξικάνικες τορτίγιες
  • λίγο λάδι
  • 1 διπλό στήθος κοτόπουλου κομμένο με μικρές μπουκιές
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 -2 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 2 πιπεριές χρωματιστές σε μπαστουνάκια
  • μισό κουτί μανιτάρια κονσέρβας ή μερικά φρέσκα σε φετάκια
  • 2 κ.γλ. μείγμα μεξικάνικου μπαχαρικού
  • 2 κουτιά κονκασέ ντομάτα ή 1 κιλό φρέσκες ντομάτες χωρίς πολλά υγρά στο μούλτι περασμένες
  • 1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • λίγο λάδι
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • λίγη ρίγανη ή μαϊντανό
  • 1 γιαούρτι (200 γρ)
  • 1,5 κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σοτάρω στο λάδι το κοτόπουλο με το σκόρδο 1-2 λεπτά, ρίχνω τα λαχανικά, το μεξικάνικο μείγμα, αλάτι , πιπέρι και αφήνω να μαλακώσουν για 7-8 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά. Αφήνω λίγο να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω 1 κούπα από τα τυριά που έχω και ανακατεύω.
  2. Φτιάχνω τη σάλτσα: Βράζω την ντομάτα με το σκόρδο, τη ζάχαρη, το λάδι, τον κύβο και τα μυρωδικά για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω και τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο με μέτρο και κατεβάζω από τη φωτιά.
  3. Παίρνω μερικές κουταλιές σάλτσα και ανακατεύω στο γιαούρτι να γίνει μια κρέμα.
  4. Λαδώνω ένα πυρέξ που να χωρά ακριβώς τις 8 ρολαρισμένες κρέπες- τορτίγιες. Ρίχνω λίγη σάλτσα και απλώνω στον πάτο του πυρέξ.
  5. Παίρνω μια τορτίγια, βάζω λίγη κόκκινη σάλτσα και 2 κ.σ. από το μείγμα του κοτόπουλου με τα τυριά, ρολάρω και με το κλείσιμο προς τα κάτω, τη βάζω στο πυρέξ. Το ίδιο κάνω και με τις άλλες πίτες και τις βάζω τη μια κοντά στη άλλη χωρίς κενά.
  6. ΄Οταν έχουμε έτοιμες όλες τις γεμισμένες τορτίγιες, απλώνουμε επάνω τους τη κρέμα γιαουρτιού. Πάνω από την κρέμα γιαουρτιού ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και την απλώνουμε να καλυφτεί πολύ καλά όλο το πυρέξ. Ρίχνω το υπόλοιπο τυρί.
  7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια ελαφρά και να λιώσουν τα τυριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαγειρεμένο κοτόπουλο ή άλλο κρέας που σας έχει περισσέψει.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή