Τούρτα βανίλιας με Φράουλες
- 1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου βανίλιας
- 40 γρ ζάχαρη
- 350 γρ γάλα
- 50 γρ βούτυρο
- 150 γρ λικέρ αυγού
παντεσπάνι
- 3 αυγά χωρισμένα
- 90 γρ ζάχαρη
- 85 γρ αλεύρι ανακατεμένο με
- 1 φακελάκι Άνθος αραβοσίτου βανίλιας
κρέμα με τις φράουλες
- 450 γρ κρέμα γάλακτος
- 250 γρ γιαούρτι
- 100 γρ ζάχαρη αχνη
- 400 γρ Φράουλες
- 7 φύλλα ζελατίνα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα .
- Ρίχνουμε την ζάχαρη , ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το άνθος αραβοσίτου να ενωθούν καλά .
- Σε μια φόρμα με στεφάνι βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό μέσα .
- Το φουρνίζουμε αμέσως και ψήνουμε για 20 λεπτά .
- Όταν ψηθεί βγάζουμε αμέσως την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει .
- Κόβουμε τις φράουλες στα 4
- Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό .
- Χτυπάμε την Κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την ζάχαρη άχνη .
- Βγάζουμε την ζελατίνα και την ζεσταίνουμε πολύ λίγο για να λιώσει και ρίχνουμε μέσα και το κονιάκ .
- Ρίχνουμε την ζελατίνα στο γιαούρτι , μετά αμέσως ανακάτεμα καλό και προσθέτουμε τη σαντιγί και τις φράουλες .
- Ξαναβάζουμε το παντεσπάνι στην φόρμα , ρίχνουμε επάνω την κρέμα του γιαουρτιού το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .
κρέμα με το λικέρ αυγού
- Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη .
- Προσθέτουμε 6 κ.σ από το γάλα και το ανακατεύουμε καλά .
- Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το λικερ , και τα βραζουμε .
- Παίρνουμε απο την φωτια την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ανθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα αυγών
- Το βαζουμε παλι στην φωτια σχεδόν 1 λεπτό να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμα .
- Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας και το βάζουμε επάνω στο γλυκό μας .
- Κανουμε με ενα πιρούνι μερικα σχέδια και στολίζουμε με οτι λουλουδάκια έχουμε αλλα και χωρις λουλουδάκια ωραίο είναι
100 γρ κρεμα γαλακτος και
50 γρ κονιακ