Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα Κρημ Τσιζ με αχλάδια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά

Ζύμη Φλώρας

  • 200 γρ αλεύρι
  • 120 γρ βούτυρο
  • 60 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 μύτη μαχαιριού μπέικιν
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι

Κρέμα μυζήθρας

  • 500 γρ μυζήθρα σε τουλπάνι, στραγγισμένη και μετά ζυγισμένη
  • 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ,σ νισιστέ ή άνθος αραβοσίτου
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 ασπράδια με λίγο αλάτι, χτυπημένα μαρέγκα
  • 1 κ,σ κονιάκ ή Ρούμι

Κρέμα Παπαρουνόσπορου

  • 120 γρ νερό
  • 90 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ παπαρουνόσπορο, λίγο σε γουδί κοπανισμένο ή στο μούλτι τριμμένο
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος
  • Λίγη κανέλλα
  • 1 κ,σ ρούμι
  • 350 γρ αχλάδια φρέσκα ή κονσέρβα, κομμένα σε κύβους
Οδηγίες

  1. Αλείφουμε μια φόρμα 26αρα με βούτυρο
  2. Με τα υλικά κάνουμε την ζύμη Φλώρας, το βάζουμε στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνης για 30 λεπτά

Για την κρέμα μυζήθρας

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός την σαντιγί και την μαρέγκα με το μίξερ και στο τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά

Για την κρέμα Παπαρουνόσπορου

  1. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την βανίλια να βράσει, το παίρνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο,την κρέμα γάλακτος, την κανέλλα και το ρούμι, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να κρυώνει
  2. Ρίχνουμε και τα κομματάκια αχλάδι και ανακατεύουμε ελαφρά
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα
  4. Ανοίγουμε το φύλλο Φλώρας, προσέχουμε να καλυφθεί και το πλάι σχεδόν 4 πόντους και το τρυπάμε με ένα πιρούνι
  5. Ρίχνουμε την κρέμα Παπαρουνόσπορου να πάει παντού
  6. Μετά βάζουμε επάνω την κρέμα μυζήθρας και ψήνουμε για 60 λεπτά, έως να πάρει ένα χρυσό σκούρο χρώμα
  7. Όταν περάσει η ώρα, σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγο σχεδόν 20 λεπτά μέσα στον σβησμένο φούρνο
  8. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώνει
  9. Όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ιδιαίτερη και φθινοπωρινή εξ αιτίας του αχλαδιού, Βianka!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό Γλυκό και εμφανίσημο αλλά και νόστιμο με τα υλικά που περιέχει!
Μεταφορά στην κορυφή