Τούρτα με Αχλάδια
- 500 γρ. αχλάδια φρέσκα ή κονσέρβα
Παντεσπάνι
- 125 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ,σ. κακάο
- 2 κ,γ. μπέικιν
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 20 γρ. μαλακό βούτυρο
- 2 κ,σ. ρούμι
- 50 γρ. αχλάδια ζυγισμένα, από τα 500 γρ.
Για το άλειμμα
- 3 κ,σ. μαρμελάδα κόκκινη
Για την κρέμα
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 450 ml. γάλα
- 2 σακουλάκια κρέμα της στιγμής με γεύση καραμέλα
- 4 κ,γ. ρούμι
- Αν έχουμε φρέσκα αχλάδια τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε για πολύ λίγο σε νερό με ζάχαρη, να μην βράσουν πολύ και λιώσουν
- Τα αφήνουμε να στραγγίσουν
- Αν έχουμε κονσέρβα τα αφήνουμε να στραγγίσουν επίσης καλά
- Τα 50 γρ. αχλάδια τα λειώνουμε με το πιρούνι
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το κακάο και το μπέικιν
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο και ρούμι, ρίχνουμε και τα λειωμένα αχλάδια και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε μια φόρμα με στεφάνι 26αρα, βάζουμε μια λαδόκολλα
- Ρίχνουμε το μίγμα και βάζουμε την φόρμα στον φούρνο, στο δεύτερο σκαλοπάτι από το κάτω μέρος, δηλαδή όχι στην μέση και ψήνουμε για 20 λεπτά
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το ρίχνουμε επάνω σε μια πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη
- Βγάζουμε το στεφάνι και αμέσως τραβάμε την λαδόκολλα
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε το παντεσπάνι μας σε δυο πάτους
- Βάζουμε τον έναν πάτο σε μια πιατέλα και το δαχτυλίδι της φόρμας
- Αυτό το κάνουμε γιατί όταν την γεμίσουμε με την κρέμα μας θα είναι ομοιόμορφη
- Αλείφουμε με την μαρμελάδα
- Κόβουμε τα αχλάδια στην μέση βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες
- Τα βάζουμε πάνω στον πάτο που έχουμε αλείψει με την μαρμελάδα και προσέχουμε να αφήσουμε λίγο τις άκρες ελεύθερες
- Φτιάχνουμε την κρέμα
- Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει
- Χτυπάμε την κρέμα καραμέλας με το γάλα, ρίχνουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε
- Πετάμε το νερό από την ζελατίνη και την ζεσταίνουμε λίγο να λιώσει
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε 2 κ,σ. ζελατίνη μέσα στην κρέμα
- Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα αχλάδια, αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες στο ψυγείο Καλύτερα είναι να την κάνουμε μια μέρα πριν το σερβίρισμα
- Βγάζουμε το στεφάνι αν η τούρτα μας είναι τελείως κρύα




