Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3025-tsourekilouloudi.jpg
Τσουρέκι λουλούδι



Τούρτα με Αχλάδια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. αχλάδια φρέσκα ή κονσέρβα

Παντεσπάνι

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ,σ. κακάο
  • 2 κ,γ. μπέικιν
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3  αυγά
  • 20 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 2 κ,σ. ρούμι
  • 50 γρ. αχλάδια ζυγισμένα, από τα 500 γρ.

Για το άλειμμα

  • 3 κ,σ. μαρμελάδα κόκκινη

Για την κρέμα

  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 450 ml. γάλα
  • 2 σακουλάκια κρέμα της στιγμής  με γεύση καραμέλα
  • 4 κ,γ. ρούμι
Οδηγίες

 

  1. Αν έχουμε φρέσκα αχλάδια τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε για πολύ λίγο σε  νερό με ζάχαρη,  να μην βράσουν πολύ και λιώσουν
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν
  3. Αν έχουμε κονσέρβα τα αφήνουμε να στραγγίσουν επίσης καλά
  4. Τα 50 γρ. αχλάδια τα λειώνουμε με το πιρούνι
  5. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το κακάο και το μπέικιν
  6. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, βανίλια, βούτυρο και ρούμι, ρίχνουμε και τα λειωμένα αχλάδια και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη
  7. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  8. Σε μια φόρμα με στεφάνι 26αρα, βάζουμε μια λαδόκολλα
  9. Ρίχνουμε το μίγμα και βάζουμε την φόρμα στον φούρνο, στο δεύτερο σκαλοπάτι από το κάτω μέρος, δηλαδή όχι στην μέση και ψήνουμε για 20 λεπτά
  10. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το ρίχνουμε επάνω σε μια πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη
  11. Βγάζουμε το στεφάνι και αμέσως τραβάμε την λαδόκολλα
  12. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και  κόβουμε το παντεσπάνι μας σε δυο πάτους
  13. Βάζουμε τον έναν πάτο σε μια πιατέλα και το δαχτυλίδι της φόρμας
  14. Αυτό το κάνουμε γιατί όταν την γεμίσουμε με την κρέμα μας θα είναι ομοιόμορφη
  15. Αλείφουμε με την μαρμελάδα
  16. Κόβουμε τα αχλάδια στην μέση βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες
  17. Τα βάζουμε πάνω στον πάτο που έχουμε αλείψει με την μαρμελάδα και προσέχουμε να αφήσουμε λίγο τις άκρες ελεύθερες
  18. Φτιάχνουμε την κρέμα
  19. Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει
  20. Χτυπάμε την κρέμα καραμέλας με το γάλα, ρίχνουμε και το ρούμι και ανακατεύουμε
  21. Πετάμε το νερό από την ζελατίνη και την ζεσταίνουμε λίγο να λιώσει
  22. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε 2 κ,σ. ζελατίνη μέσα στην κρέμα
  23. Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε και την υπόλοιπη
  24. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα αχλάδια, αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες στο ψυγείο Καλύτερα είναι να την κάνουμε μια μέρα πριν το σερβίρισμα
  25. Βγάζουμε το στεφάνι αν η τούρτα μας είναι τελείως κρύα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτική! Γλυκιά και Καλοκαιρινή!!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη τούρτα! Μπράβο για μία ακόμα φορά Μπιάνκα!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπιανκα χωρις τουρτα δεν γινεται,και μαλιστα τουρτα καλοφτιαγμενη και πεντανοστιμη.
Σχόλιο από m54 , Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010
Τον δευτερο πάτο πότε τον βάζουμε? Διάβασα πολλές φορες τη συνταγή και προσεκτικά , αλλά δεν γραφει κάτι για το δευτερο πάτο, οπότε ή δεν γραφει ή τα μάτια μου κάνουν πουλάκια. Ευχαριστώ εκ των προτερω για την απάντηση
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2011
Αχ Μαρια μου!!απο πανω απο την κρεμα ,και μετα την γαρνηρουμε με την κρεμα που εχουμε λιγη κρατηση,εγω εβαλα και μερικα μισα καρυδια επανω
Μεταφορά στην κορυφή