Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τούρτα μους σοκολάτα - φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και ευωδιαστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και  φράουλες.

Συστατικά
  • 1 πακέτο μπισκότα νταϊζέστιβ (μικρό) θρυμματισμένο στο μούλτι
  • μισή κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλ/μενο στο μούλτι
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • μια πρέζα κανέλα
  • μισό κιλό φράουλες
  • 4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος παγωμένη ( 500 γρ. ) ζωική ή φυτική (κρετόρε υγρή στο χάρτινο κουτί)
  • 1 φυτική σαντιγί κουτιού παγωμένη
  • μερικές κ.σ. γάλα κρύο
  • 1 ζαχαρούχο κρύο
  • αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο ή πραλίνα αμυγδάλου χοντροτριμμένη
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το αμύγδαλο, την κανέλα και το βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Σε μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο 24 ή 26 εκ. βάζουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά να καλύψει τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα. Το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί, αλλά να μην σφίξει πολύ.
  4. Για τη γέμιση μους: Σε κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τις φράουλες, εκτός από λίγες που θέλουμε για στόλισμα, βάζουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα στις φράουλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με προσοχή τη σαντιγί με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να έχουμε ένα αφράτο σοκολατοφραουλένιο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα, στρώνουμε καλά και βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
  6. Ετοιμάζουμε τη λευκή κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα του κουτιού στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο γάλα για να μπορεί να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγη ώρα ακόμα, ώστε να πάρουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα, αρχικά φαίνεται υδαρής, αλλά αν μεινει στο ψυγείο σφίγγει.
  7. Την απλώνουμε πάνω στη μους και ξανά στο ψυγείο αρκετές ώρες, καλύτερα αποβραδίς το πρωί θα στέκεται και θα ειναι τέλεια! Αφού κρυώσει, τη στολίζουμε, με αμύγδαλα καβουρντισμένα, φράουλες, άχνη ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάζετε και προσθέτετε τη ζάχαρη που θέλετε για πιο γλυκό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μπισκότα, παντεσπάνι ή κέικ.

Μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρια ή σε πυρέξ ή σαν τούρτα όπως στη φωτόΑ

Από τη λευκή κρέμα θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή,αν την κάνουμε σαν τάρτα όπως εγώ στη φωτό, την υπόλοιπη θα την ανακατέψουμε με πραλίνα αμυγδάλου σπασμένη σαν αυτή που βάλαμε στη βάση και μετά στη κατάψυξη και θα έχουμε ένα ωραιότατο παγωτό , όταν παγώσει.

Μπορούμε φυσικά να καλύψουμε και ολόκληρη τη τούρτα με τη λευκή και κρύα κρέμα, οπότε και θα την πάρη όλη τη δόση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή