Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:http://dumpsemv.com Best Dumps Shop Track 1...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:37
Απ:Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz D...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:35
Απ:Http://DumpsEmv.Com Dumps & Cvv Read Shop H...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:33
http://DumpsEmv.Com Sell Dumps Track 1&2 vendor le
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:30
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:28
Απ:www.dumpsemv.com Dumps With Pin & Cvv Dumps...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:26
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:24
Απ:www.dumpsemv.com best dumps shop track 1&2 ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:21
Απ:www.dumpsemv.com Carding Methods CVV & Dump...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:19
Απ:www.dumpsemv.com Sell Dumps Track 1&2 GUARA...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:17
Απ:www.dumpsemv.com BUY VALID CLONE ATM CARDS ...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:16
Απ:www.dumpsemv.com Dumps Track 1&2 High Balan...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 12:15
Https://DumpsEmv.Com Forum sell cvv fullz Dumps Pi
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:19
Απ:www.dumpsemv.com Dumps fullz Available Orig...
cardcloned@protonmail.com 26.9.2022 7:18
Buy TOEFL Certificate Online without Exam
jame002 23.9.2022 7:33
Storm Middle, November 14th: Canes drop toward FS
Annettes 23.9.2022 3:34
2022 Early Signing Working day Analysis - Offensiv
Annettes 23.9.2022 3:33
PREDICTIONS! Arkansas vs. Missouri
Annettes 23.9.2022 3:32
ASU Softball: Hill awarded Pac-12 Participant
Annettes 23.9.2022 3:31
Buy toward Notice Your Orange Gentleman
Annettes 23.9.2022 3:28
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3227-kolokythosoupa.jpg
Κολοκυθόσουπα



Τούρτα μους σοκολάτα - φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και ευωδιαστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και  φράουλες.

Συστατικά
  • 1 πακέτο μπισκότα νταϊζέστιβ (μικρό) θρυμματισμένο στο μούλτι
  • μισή κούπα αμύγδαλο καβουρδισμένο και ψιλ/μενο στο μούλτι
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
  • μια πρέζα κανέλα
  • μισό κιλό φράουλες
  • 4 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος παγωμένη ( 500 γρ. ) ζωική ή φυτική (κρετόρε υγρή στο χάρτινο κουτί)
  • 1 φυτική σαντιγί κουτιού παγωμένη
  • μερικές κ.σ. γάλα κρύο
  • 1 ζαχαρούχο κρύο
  • αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο ή πραλίνα αμυγδάλου χοντροτριμμένη
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το αμύγδαλο, την κανέλα και το βούτυρο, ώστε να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Σε μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο 24 ή 26 εκ. βάζουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά να καλύψει τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα. Το πατάμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί, αλλά να μην σφίξει πολύ.
  4. Για τη γέμιση μους: Σε κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τις φράουλες, εκτός από λίγες που θέλουμε για στόλισμα, βάζουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα στις φράουλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με προσοχή τη σαντιγί με τη σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να έχουμε ένα αφράτο σοκολατοφραουλένιο μείγμα.
  5. Ρίχνουμε τη γέμιση στη φόρμα, στρώνουμε καλά και βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο.
  6. Ετοιμάζουμε τη λευκή κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα του κουτιού στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας λίγο γάλα για να μπορεί να αφρατέψει. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγη ώρα ακόμα, ώστε να πάρουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα, αρχικά φαίνεται υδαρής, αλλά αν μεινει στο ψυγείο σφίγγει.
  7. Την απλώνουμε πάνω στη μους και ξανά στο ψυγείο αρκετές ώρες, καλύτερα αποβραδίς το πρωί θα στέκεται και θα ειναι τέλεια! Αφού κρυώσει, τη στολίζουμε, με αμύγδαλα καβουρντισμένα, φράουλες, άχνη ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάζετε και προσθέτετε τη ζάχαρη που θέλετε για πιο γλυκό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για μπισκότα, παντεσπάνι ή κέικ.

Μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρια ή σε πυρέξ ή σαν τούρτα όπως στη φωτόΑ

Από τη λευκή κρέμα θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή,αν την κάνουμε σαν τάρτα όπως εγώ στη φωτό, την υπόλοιπη θα την ανακατέψουμε με πραλίνα αμυγδάλου σπασμένη σαν αυτή που βάλαμε στη βάση και μετά στη κατάψυξη και θα έχουμε ένα ωραιότατο παγωτό , όταν παγώσει.

Μπορούμε φυσικά να καλύψουμε και ολόκληρη τη τούρτα με τη λευκή και κρύα κρέμα, οπότε και θα την πάρη όλη τη δόση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή