Τούρτα παγωτό πανεύκολη

Τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη τούρτα παγωτό μαζί, γίνεται. Η Βάση είναι με την αγαπημένη συνταγή όλων μας, το μωσαϊκό.
Για τη βάση
- Μια δόση από σπιτικό μωσαϊκό η συνταγή εδώ
- 1 μεγάλη φόρμα με διάμετρο 29 εκ.με αφαιρούμενο πάτο
Για το παγωτό
- 1 κουτί σαντιγί μεταλλικό κουτί
- μερικές κ.σ. γάλα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί εβαπορέ γάλα
- 1 βανίλια
- μερικές κ.σ. βύσσινο σιρόπι (βυσσινάδα)
Για στόλισμα
- 1 συσκευασία καραμελωμένα αμύγδαλα 60 γρ.
- σιρόπι σοκολάτας έτοιμο ή σπιτικό σιρόπι σοκολάτας
- Φτιάχνουμε τη βάση όπως λέει η συνταγή για το μωσαϊκό εδώ. Βάζουμε το μωσαϊκό στη φόρμα, τη στρώνουμε καλά και στη συνέχεια στη κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα του παγωτού μας.
- Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τη φυτική σαντιγί με μερικές κ.σ. γάλα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ και χτυπάμε ακόμα 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού μας στη φόρμα πάνω από το μωσαϊκό και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 με 1,5 ώρα να σφίξει λίγο.
- Βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό από την κατάψυξη και ρίχνουμε κυκλικά αρκετό σιρόπι βύσσινο στην επιφάνεια του παγωτού μας. Με ένα μαχαίρι κάνουμε κύκλους. ώστε να ανακατευτεί κάπως το βύσσινο και να μπει μέσα στο μείγμα του παγωτού. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει τελείως για αρκετές ώρες.
- Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρουμε την τούρτα μας, ρίχνουμε τα χοντροσπασμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και τέλος το σιρόπι σοκολάτας.
Και τα 3 κουτιά που θα χρησιμοποιήσουμε για το παγωτό να ειναι στο ψυγείο από την προηγούμενη το βράδυ.
Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα ήταν τα σοκολατένια πτι μπερ.