Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Toύρτα πορτοκάλι με μους λευκής σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Τρίτη, 10 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το τέλειο δίδυμο...

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

ΒΑΣΗ:

  • 4 αυγά
  • 60 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 1\2 κγ μαστίχα σκόνη
  • 125 γρ αλεύρι,κοσκινισμένο

ΚΡΕΜΑ:

  • 80 γρ χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
  • 80 γρ χυμό λεμονιού και ξύσμα
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ,διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ βούτυρο
  • 2 κρόκους

ΜΟΥΣ:

  • 100 γρ λευκή σοκολάτα
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ βούτυρο
Οδηγίες
  1. ΒΑΣΗ:χτυπάμε τα  αυγά με τη ζάχαρη ν'αφρατέψουν και  προσθέτουμε το βούτυρο,τη μαστίχα και το αλεύρι.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο βουτυρωμένα ίδια ταψάκια (20εκ) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.Αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα.
  3. ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:Σε κατσαρολάκι βάζουμε τους χυμούς και τη ζάχαρη να ζεσταθούν.Προσθέτουμε το κορνφλάουρ διαλυμένο με λίγο νερό και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τους κρόκους.Ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά,ανακατεύοντας συνέχεια,για να ψηθεί το αυγό.
  5. ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο,την κουβερτούρα και τα 125 γρ κρέμα γάλακτος.Αφού λιώσει η σοκολάτα,αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Όταν πλέον είναι πολύ κρύα,χτυπάμε με το μίξερ ν'αφρατέψει προσθέτοντας και την υπόλοιπη κρέμα.
  7. ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥΡΤΑΣ:Κόβουμε το κέθε κέικ στα δύο,οπότε έχουμε 4 βάσεις.Βάζουμε σε πιατέλα τη μία βάση και με πινέλο,αν θέλουμε,τη βρέχουμε με λίγο σιρόπι(1\2 κούπα νερό,3κσ ζάχαρη,βανίλια-βράζουμε 5 λεπτά).
  8. Αλείφουμε με λίγη κρέμα,σκεπάζουμε με κέικ και επαναλαμβάνουμε.Τελειώνουμε με κέικ.
  9. Βάζουμε την τούρτα να παγώσει για μια ωρίτσα και μετά την καλύπτουμε με τη λευκή μους.Διακοσμούμε με ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.
  10. Πώς να φτιαξουμε ζαχαρωμενες φλουδες: Κόβουμε 2-3 πορτοκάλια στα 4 και αφαιρούμε τη σάρκα τους.Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.Πετάμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά.
  11. Ζεσταίνουμε 220 γρ ζάχαρη με 250 γρ νερό.Ρίχνουμε τις φλούδες και λίγο χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φλούδες και να γίνουν διάφανες.
  12. Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι,βγάζουμε,στραγγίζουμε,κόβουμε σε λεπτές λωριδίτσες και τις περνάμε από τη ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το παντεσπάνι μπορούμε να το κάνουμε σε ένα ταψί και να κόψουμε σε 3 βάσεις.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011
Πολύ ωραία τούρτα και η μους ασυνήθιστη!!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματική και εξαιρετικά δροσερή!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011
Μπράβο Λάρα!!!πολύ νόστιμη τούρτα!!!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
η τουρτα σου αναλαφρη ,και γευστικη και χωρις ιδιαιτερο κοπο,μπραβο Λαρα.
Μεταφορά στην κορυφή