Τούρτα το...Όνειρο της Bianka
Παντεσπάνι
- 6 κρόκους
- 6 ασπράδια
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 25 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια από αυτήν που βράζουμε
- 1 κ, γ. μπέικιν
Κρέμα
- 200 γρ. νουγκατίνα ή νουτέλα
- 100 γρ. αμύγδαλα ελαφρά αλεσμένα
- 100 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε φιλέ η χοντροκομμένα
- 1000 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 φακελάκια sahnesteif από το ΑΛΝΤΙ ή 10 κ. σ. άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- λίγο λικέρ Αμαρέτο
Ντεκόρ
- 100 γρ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
- 16 κομμάτια σοκολατάκια Giotto ή Rocher
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Κάνουμε το παντεσπάνι
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε σιγά- σιγά 200 γρ. ζάχαρη
- Ρίχνουμε μέσα σιγά- σιγά και έναν- έναν κρόκο ανακατεύοντας ελαφρά
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου
- Το ρίχνουμε πασπαλιστά επάνω στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα
- Σε μια φόρμα 26αρα, βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα
- Βάζουμε το μίγμα μέσα, το προσέχουμε να είναι παντού το ίδιο και ψήνουμε για 30 λεπτά, ίσως και 35 αναλόγως τον φούρνο μας
- Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 ή 2 πάτους, όπως θέλουμε
- Ζεσταίνουμε τα 200 γρ. νουγκατίνα ή νουτέλα και αλείφουμε τους 2 πάτους
- Τα 100 γρ. αμύγδαλα τα βάζουμε σε τηγάνι, τα καβουρδίζουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσουν
- Καβουρδίζουμε και τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα για το ντεκόρ
- Τα 1000 γρ. κρέμα γάλακτος τα χτυπάμε με τα 5 φακελάκια sahnesteif ή με την άχνη να αφρατέψει καλά, ρίχνουμε και το Αμαρέτο και τις βανίλιες
- Κρατάμε λίγη για το ντεκόρ μας
- Ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά
- Βάζουμε κρέμα επάνω στον πάτο με την νουτέλα, πάλι έναν πάτο αλειμμένο με νουτέλα και κρέμα και πάλι με τον 3ο πάτο κάνουμε το ίδιο
- Βάζουμε και γύρω- γύρω κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα, στολίζουμε την τούρτα μας με τον κορνέ που έχουμε μέσα κρατήσει την κρέμα γάλακτος και με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα (βλέπετε στην φωτογραφία)
- Βάζουμε και τα 16 Giotto oder Rocher σοκολατάκια επάνω στην τούρτα, την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει λίγο και σερβίρουμε κρύα




