Τούρτα τζίντζερ πορτοκάλι
- 250 γρ Αλεύρι
- 2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 130 γρ Ζάχαρη
- 130 γρ Βούτυρο
- 1 Βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα
- 2 Αυγά
- 130 γρ αμύγδαλα ή καρύδια αλεσμένα
Γέμιση
- 350 γρ σιρόπι πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. τριμένο Τζίντζερ, ξερό
- 100 γρ Βούτυρο
- 130 γρ Τριμμένη φρυγανιά ή άν θέλουμε μέ καρύδια η αμύγδαλα μισό μισό
- 1 κ,γ κανέλλα
- 1 κ,γ γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 Κρόκος αυγού
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε ,αφήνουμε 30 λεπτά.στό ψυγείο
- Παίρνουμε τα δύο τρίτα από τή ζύμη καί τό απλώνουμε σέ μία φόρμα 26άρα ντυμένη ΄τόν πάτο της μέ λαδόκολα .
- Ανοίγουμε τήν υπόλοιπη ζύμη.σέ κορδόνια
Για τη γέμιση,
- Ζεσταίνουμε το σιρόπι πορτοκαλιού, το τζίντζερ και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι τηγάνι, ανακατέψτε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά και αφήστε να κρυώσει.
- Βάζουμε τή γέμιση επάνω στήν ζύμη βάζουμε καί τά κορδονάκια επάνω σάν πλέγμα. Αλείψτε τη ζύμη μέ . τον κρόκο αυγού
- Ανάβουμε τόν φούρνο στους 180 βαθμούς καί Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΑΡΑΙΟΜΕΝΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΕΥΣΗ ΚΑΜΜΙΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΗΣ ΑΡΑΙΟΜΕΝΟ ΑΧΑΑΧΑΧΑΑΑ
βαλτε μαρμελαδα πορτοκαλι και την ζεστενετε οπως λειη η συνταγη