Τράιφλ με κέικ και ζελέ
- Φτιάχνουμε ένα κέικ της αρεσκείας μας ,εγώ έφτιαξα εύκολο κέικ με καφέ.
Υλικά για το κέικ:
- 250 γρ. φαρίνα,
- 200 γρ. βιτάμ,
- 1 φλ. γάλα,
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη,
- 1 κ.σ. μέλι,
- 2 κ.γλ. καφέ ελληνικό,
- 1 κ.σ. κακάο,
- 3 κ.γλ. χυμό λεμόνι.
Για το ζελέ:
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα ή κεράσι,
- 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα ή ανανά.
Κρέμα:
- 1 κρέμα στιγμής βανίλια και 1 Morfat.
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λεκέρ της αρεσκείας σας για να \"βρέξουμε\"τα κυβάκια του κέικ.

- Φτιάχνουμε πρώτα τα ζελέ όπως γράφει στο κουτί,ρίχνουμε σε δύο μπολ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
- Ετοιμάζουμε το κέικ: Χτυπάμε βιτάμ και ζάχαρη καλά, προσθέτουμε το μέλι και τον καφέ και συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε εναλλάξ φαρίνα, γάλα, κακάο και λεμόνι, χτυπώντας καλά.
- Ρίχνουμε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί το μείγμα, ψήνουμε στους 180β. για 20' έως 30' περίπου.
- Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κυβάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τα ζελέ,τα κόβουμε σε κυβάκια.
- Χτυπάμε την κρέμα με γάλα και χωριστά τη morfat να σφίξει.Κρατάμε σαντυγί για τη διακόσμηση στο τέλος και την υπόλοιπη την ενώνουμε με την κρέμα!
- Ξεκινάμε να στήσουμε το γλυκό μας. Σε ένα μπολ βάζουμε πρώτα λίγα κυβάκια κέικ,τα ραντίζουμε με κονιάκ,απάνω βάζουμε τα κυβάκια ζελέ και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
- Συνεχίζουμε έτσι για αλλες δύο φορές βάζοντας τα υλικά εναλλάξ,κέικ-ζελέ-κρέμα.Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και διακοσμούμε με τη σαντυγί που έχουμε κρατήσει.
- Σερβίρουμε σε μπολ ή ποτήρια.
Μπορείτε να φτιάξετε οποιοδήποτε κεικ σας αρέσει και όποια γεύση ζελέ επίσης σας αρέσει!!






