Τρίχρωμο κέικ με ζαχαρούχο
- 650 γρ. φαριν-απ,
- 3 αυγά,
- 2 βανίλιες,
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 350 γρ. βιτάμ,
- 1 γάλα ζαχαρούχο,
- 1/2 φλ. φράουλες πολτοποιημένες (περίπου 10-12 φράουλες)+ λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής,
- 2 κ.σ. κακάο ή λιωμένη σοκολάτα υγείας.
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά τη ζάχαρη με το βιτάμ, ρίχνουμε τις βανίλιες, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φτιάχνοντας πηχτό μείγμα, όχι σαν του κέικ.
- Μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη το μείγμα μας. Το ένα μέρος το αφήνουμε όπως είναι.
- Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο ή την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί.
- Στο τρίτο ρίχνουμε τις φράουλες και το χρώμα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ, στρώνουμε πρώτα το μείγμα κακάο, απάνω το λευκό μείγμα και τελειώνουμε με το μείγμα φράουλας. Πατάμε τα μείγματα με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι να ενωθούν μεταξύ τους.
- Απάνω ρίχνουμε τα 3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Το μείγμα φράουλας μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κεράσια ή βύσσινο με το χυμό τους.
Η αρχική συνταγή, όπως θα δείτε είναι με έτοιμα μείγματα για κέικ, εμένα δεν μου αρέσουν γι αυτό έβαλα κακάο για πετύχω το σοκολατένιο μείγμα και πολτοποίησα φράουλες για το μείγμα φράουλας.
ΜΗΝ το ψήσετε πολύ, στεγνώνει. Για αφράτο μείγμα τα 40 λεπτά είναι αρκετά, μην το φοβηθείτε αν είναι μαλακό, όταν κρυώσει θα είναι αφράτο.
Το ζαχαρούχο καραμελώνει απάνω και κάνει μια πολύ γευστική κρούστα! Την επόμενη φορά θα κάνω τρυπούλες με καλαμάκι για σουβλάκια να μπει σε όλο το κέικ το ζαχαρούχο και θα το ρίξω όλο το κουτί!
Η συνταγή εδώ
Εκτός από νόστιμο είναι και πολύ εύκολο.
Καλή επιτυχία :-)