Τρουφάκια από περισσεύματα
- Ψιχουλιάζουμε τη βασιλόπιτα και τη ζυγίζουμε.
- Κουβερτούρα όσο το ¼ του βάρους της βασιλόπιτας που κόψαμε.
- Κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά της το ¼ του βάρους της βασιλόπιτας.
- Λίγο κονιάκ για άρωμα
- 1 κ.σ. κακάο.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στη βασιλόπιτα. Ρίχνουμε το κονιάκ και το κακάο.
- Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να έχουμε μια μάζα. Αν θέλουμε τη βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, για να σφίξουν τα υλικά μας και να πλάθετε καλύτερα.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα κυλάμε σε τρούφα ή ψιλ/νο καρύδι ή κακάο ή άχνη. Μπορούμε να τα βουτήξουμε και σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η συνταγή από το Γαστρονόμο και η φωτογραφία από τη Vasiliki Ver.