Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσηζ κέικ ανάλαφρο στο ποτήρι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 26 Ιούνιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα εύγευστο τζηζκέικ σχετικά ελαφρύ με τυρί κρέμα, γιαούρτι και φρούτα του δάσους.

Συστατικά
  • 1 πακέτο μπισκότα νταϊτζέστιβ
  • μισό κ.γλ. τριμμένη κανέλα

για την κρέμα

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα κανονικό ή λάιτ (2 χ200 γρ. )
  • 2 γιαούρτια στραγγισμένα ακόμα και λάιτ 2%
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 βανίλιες
  • 4 ζελατίνες

Σάλτσα

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα ή φρέσκα φρούτα του δάσους ή βατόμουρα (300 γρ.)
  • 1 κούπα ζάχαρη κανονική ΄και λιγότερη ανάλογα πόσο γλυκά ειναι τα φρούτα μας
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα μαζί με την κανέλα να γίνουν σκόνη. Τα μοιράζουμε σε 8 ποτήρια.
  2. Για τη σάλτσα: Βάζουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά να βράσουν για λίγο. Κατεβάζει το μείγμα ζουμάκι. Παίρνουμε από μια κ.σ. και ραντίζουμε το μπισκότο μας στα ποτήρια. Στο υπόλοιπο φρούτο που βράζει, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας κορν φλάου που έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο νερό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ρίχνουμε λίγο λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Για την κρέμα: Βάζουμε τις ζελετίνες σε κρύο νερό να μουλιάσουν για λίγο. Στραγγίζουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες με το χέρι μας και τις ανακατεύουμε με 2 κ.σ. καυτό νερό μέχρι να διαλυθούν. Στο μίξερ βάζουμε το τυρί και το χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα, στο τέλος προσθέτουμε τη διαλυμένη στο νερό ζελατίνη και συνεχίζουμε 2 λεπτά το χτύπημα ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε 2 κ.σ. από τη σάλτσα μας μέσα στην κρέμα και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.
  4. Μυράζω την κρέμα στα ποτήρια ή ακόμα και σε σφηνάκια μπορούμε να το κάνουμε, και τα βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.
  5. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη σάλτσα στα ποτήρια και πάνω στην κρέμα και ξαναβάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσουν για λίγες ώρες και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό μπορεί να γίνει και σαν τούρτα ή ακόμα και σε μικρά ποτηράκια σφηνάκια.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή