Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τσιζκεικ με δάκρυα ή με φράουλα

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 24 Μάιος 2018
none
Περιγραφή

Άλλο ένα αγαπημένο τσιζκέικ για σας!

Συστατικά

Για την βάση:
75 γρ βούτυρο
1 αυγό
75 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
200 γρ αλεύρι
1/2 πακετάκι μπεικην
Γέμιση:
750 γρ Quark (έβαλα 500 γρ και 250 μασκαρπόνε)
150 γρ ζάχαρη
3 κρόκους αυγών (βάζουμε στην άκρη τα ασπράδια για αργότερα)
2 φακελάκια βανίλια του Dr Oetker
Χυμό από ένα λεμόνι
500 μλ γάλα
250 μλ λάδι

Οδηγίες

Για τη βάση:Τα ανακατεύω όλα μαζί με την σειρά και τα βάζω σε βούτυρωμένη φόρμα και με λίγο αλεύρι πασπαλισμένο.
Η ζύμη κολλάει και δεν απλώνεται πάρα μόνο με το χέρι και με βοηθεια με λιγο αλεύρι,να πάει παντού και να ανέβει στα πλάγια μέχρι 4-5 πόντους.
Για τη γέμιση:Τα χτυπώ όλα μαζί καλά για περίπου 4-5 λεπτά και το βάζω μέσα στην φόρμα.
Το βάζω σε ήδη ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για 40 λεπτά, μετά κατεβάζω την θερμοκρασία στους 160 βαθμούς.
Εχω χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα με 100 γρ ζάχαρη.
Βγάζω προσεχτικά το γλυκό από τον φούρνο,(τον αφηνω αναμμενο)και βάζω επανω την μαρέγκα και με ένα πιρούνι κάνω κινήσεις προς τα επάνω,να κάνει λακουβακια και προσέχω να μην πάει κοντά στην φόρμα, καλά είναι να έχει 1.50 με 2 πόντους από την άκρη γιατί φουσκώνει στο ψήσιμο.
Το βάζω πάλι στον φούρνο στους 140 β για ακομα 30 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει καλά, καλύτερά αποβραδις και έτσι παρουσιάζονται τα δάκρυα.
Μπορειτε αντι για την Μαρεγκα να το αφησετε ετσι να κρυωσει,και την αλλη μερα βαζετε τις φραουλες ομοιομορφα με ζελε φραουλα, δειτε φωτογραφιες
Και εγώ δεν περίμενα μέχρι την άλλη μέρα, μετά από μισή ώρα το έκοψα αλλά πολύ σκεφτικια, μήπως και δεν είναι σφιχτή η κρέμα και ξεχείλιζε, γιαυτο καλύτερά να το αφήσετε παρα πάνω να κρυώσει.
Ήμουνα σκεφτικια γιατί ψήνω τα πάντα σε αέρα και το πρόσεξα πολύ καλά.... Στα 30 λεπτά το σκεπασα με λαδόκολλα να μην το κάψει από πάνω, και το χαμηλωσα στο 180 στην συνέχεια Όπως γράφω επάνω στην συνταγή.
Και ακόμα κάτι.....Το Quark για αυτούς που ζουν Ελλάδα νομίζω μερικές φορές το φέρνει το Λιντλ, Αλλιώς γιαούρτι με όλα τα λιπαρά,και βάλτε 500 γρ και 250 μασκαρπόνε Τα βατόμουρα τα έβαλα στο τέλος γύρο γύρο από πάνω ξέχασα να βγάλω φωτογραφία.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή