Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τσιζκέικ ρόδι και ακτινίδιο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Πανεύκολο ,δροσερό και πολύ νόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα

  Βάση:

  •    1 πακέτο μπισκότα τριμμένα πτι-μπερ ή digestive,
  •    1/2 φλ. βιτάμ,
  •    1/4 φλ. ζάχαρη.

Κρέμα:

  •    2 φλ. τυρί κρέμα,
  •    1 γιαούρτι,
  •    2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης (εγώ έβαλα ζελέ),
  •    3/4 φλ. ζάχαρη,
  •    2 κ.γ. χυμό λεμονιού,
  •    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
  •    1/2 κ.γ. αλάτι.

Σιρόπι:

  •    2 φλ. χυμό ροδιού,
  •    1/2 φλ. ζάχαρη,
  •    χυμό από 1/2 λεμόνι,
  •    σπόρους ροδιού για διακόσμηση,
  •    πρόσθεσα και ακτινίδια.
Οδηγίες
  1. Βάση:   Ενώνουμε όλα τα υλικά της βάσης, τα στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 170ο,περίπου 20 λεπτά.
  2. Κρέμα:   Αν βάλουμε ζελατίνη τη βάζουμε με 1-1/2 κ.σ. κρύο νερό σε ένα μπολ.   Αν βάλουμε, όπως εγώ ζελέ θα το διαλύσουμε σε 1 φλ. ζεστό νερό, θα το αφήσουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, βανίλια και το αλάτι έως ότου το μείγμα γίνει λείο και αφράτο.
  4. Για τη ζελατίνη γεμίζουμε με νερό μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε πάνω το μπολ με το νερό και τη ζελατίνη (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, περίπου 2 λεπτά, ρίχνουμε τη ζελατίνη στο μείγμα τυριού και χτυπάμε καλά.
  5. Διαφορετικά παίρνουμε το ζελέ μας που έχει πήξει από το ψυγείο και το προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας, χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  6. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση.   Καλύπτουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  7. Για το σιρόπι ροδιού:   Σε μία μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το χυμό ροδιού, τη ζάχαρη, τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει το σιρόπι μας, για περίπου 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Πριν σερβίρουμε, μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε λίγο. Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια, περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι ροδιού και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το νηστικό αρκούδι με κάποιες δικές μου παραλλαγές. Εβαλα ζελέ στην κρέμα και όχι ζελατίνη. Διακόσμησα το γλυκό και με ακτινίδιο σε φέτες που του πάει πάρα πολύ. Το σιρόπι θέλει βράσιμο 45 λεπτά για να δέσει ελαφρά.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή