Τσουρέκι βεντάλια
- 500 γρ . αλεύρι
- 40 γρ . μαγιά φρέσκια .
- 60 γρ . βούτυρο λοιωμενο
- 60 γρ . ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 / 4 λίτρου γάλα
- 2 βανιλιες
Γέμιση
- 2 κ.γλ. κανέλλα
- 100 γρ . καρύδια κατα προτιμηση
- 150 γρ ζάχαρη
- 60 γρ βούτυρο λιωμένο
- Χοντροαλεθουμε τα καρύδια. Σε μια λεκάνη του μίξερ, βάζουμε το αλευρι , τη ζαχαρη, τα αυγα, το βουτυρο , τις 2 βανιλιες. Ζεσταίνουμε πολυ λιγο το γάλα οχι να κάψει, γιατι θα μας χαλάσει η μαγια. Ανακατευουμε μεσα στο γαλα και τη μαγιά. Την προσθέτουμε στο αλεύρι και με το γάντζο του μίξερ τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως να ξεκολλάει η ζύμη από την λεκάνη.
- Βάζουμε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά. Όταν φουσκώσει η ζύμη την βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μέρος και την ανοίγουμε σε ένα τετραγωνο φύλλο.
- Το αλείφουμε με ένα πινέλο με το βούτυρο. Πασπαλίζουμε με την κανέλλα , ζάχαρη , και αν θελουμε και τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε μια φορμα στενομακρη 30αρα. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, προσεχουμε να ειναι σχεδον το ιδιο. Βαζουμε 4 κομματια το ενα επανω στο άλλο. Βάζουμε τα κομμάτια στην φόρμα το ένα δίπλα στο άλλο ορθια, βλέπετε φωτο.
- Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει και ψήνουμε για 40 -50 λεπτά




