Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2101-kimadopita11.jpg
Κιμαδόπιτα



Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα σοκολάτας και φουντούκια

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 05 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 430 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 22 γρ. φρέσκια μαγιά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 20 γρ. αλάτι

Γέμιση

  • 120 γρ. χοντροαλεσμένα καρύδια ή φουντούκια
  • 250 γρ. γάλα
  • ½ φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. κανέλλα
  • 1 μήλο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακουβίτσα και τρίβουμε τη μαγιά, προσθέτουμε λίγη από τη ζάχαρη και λίγες κουταλιές από το γάλα.
  2. Το αφήνουμε 15 λεπτά έτσι.
  3. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά
  4. Το σκεπάζουμε με μια νωπή καθαρή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45-50 λεπτά να διπλασιαστεί ο όγκος του.


Γέμιση

  1. Βάζουμε το γάλα να βράσει.
  2. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με λίγο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στο γάλα που βράζει.
  3. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και όλα τα άλλα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Παίρνουμε τη ζύμη μας, τη ζυμώνουμε για λίγο να φύγουν οι φουσκάλες που έχει μέσα.
  5. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε ένα μεγάλο στενόμακρο φύλλο.
  6. Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ με την τρύπα στη μέση και τη βουτυρώνουμε
  7. Βάζουμε παντού τη γέμιση, το τυλίγουμε σε ένα ρολό και το βάζουμε μέσα στη φόρμα.
  8. Όταν ψηθεί και κρυώσει, κάνουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο νερό, ένα γλάσο και το περιχύνουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται καλό και με ινδοκάρυδο, τότε θα κάνετε μια κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας και θα περιχύσετε τις σταφίδες και την κανέλα

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 07 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικό και πεντανόστιμο!!
Μεταφορά στην κορυφή