Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...


Tσουρέκι Μπόμπελ

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Φαίνεται σαν κέικ ολόκληρο. Είναι όμως ένα πολύ αφράτο τσουρέκι, σε μπουκιές. Άν δεν το δοκιμάσετε, χάνετε!

Συστατικά
  • 500γρ.αλεύρι
  • 80γρ.ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κύβο μαγιάς
  • 100γρ.μαργαρίνη
  • 1 αβγό
  • 250μλ.χλιαρό γάλα
  • Μείγμα: Κανέλλα, Ζάχαρη, Καρύδα, τριμμένους ξηρούς καρπούς
  • βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
  1. Ζυμώνω όλα τα υλικά, από το αλεύρι ως το γάλα, όπως το τσουρέκι κι αφήνω 30λ. να φουσκώσει.
  2. Πλάθω μπαλάκια, τα βουτάω στο λιωμένο βούτυρο και τα τυλίγω στο μίγμα με την κανέλλα και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αραδιάζω τα μπαλάκια σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
  4. Ψήνω στους 180βαθμούς για 40λ.
  5. Αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και ΔΕΝ κόβω σε κομμάτια! Σερβίρω βγάζοντας τα μπαλάκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες για την κανέλα, την καρύδα κτλ. εξαρτώνται από τα γούστα του καθενός.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011
Ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή συνταγή!!!Θα μπορούσες να μας πεις πώς θα φτιαχτεί το τσουρέκι;
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω δεν καταλαβα την παρασκευη του,το τελικο σχημα..
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011
εχω την εντυπωση οτι η φορμα δεν θα ειναι του κεικ ,αλλα αυτη που ειναι σαν ταψακι και θα ειναι σαν μικρα ψωμακια κολημμενα το ενα με το αλλο που με τα χερια τα τραβαμε!
καλη ιδεα και καλη συνταγη στα Υλικα
Σχόλιο από Νάνα , Κυριακή, 30 Οκτώβριος 2011
Αφού λιώσουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα,προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνοντας το αλεύρι,ζυμώνουμε μέχρι που να μην κολλάει άλλο η ζύμη και να δημιουργηθεί μια μπάλα.Αφού φουσκώσει,πλάθουμε μπαλάκια,στο μέγεθος μανταρινιού,βουτάμε στο βούτυρο,τυλίγουμε στο μείγμα της κανέλλας και αραδιάζουμε σε ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ,όχι σε ταψί,π.χ.στην στρογγυλή με το στεφάνι και την τρύπα στη μέση.Φουσκώνοντας κατά το ψήσιμο,τα μπαλάκια ενώνονται και παίρνουν την μορφή της όποιας φόρμας χρησιμοποιήσαμε.Βγάζοντας το πρώτο μπαλάκι,όπως φαίνεται στη φωτογραφία,βγαίνουν έτσι και τα υπόλοιπα!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011
ωραία συνταγή αλλά κάτι δεν κατάλαβα....τα μπαλάκια τα βάζουμε σε φόρμα το ενα δίπλα στο άλλο και συνεχίζουμε και προς τα πάνω;
Σχόλιο από Νάνα , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011
Ακριβώς έτσι!Γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ με τα μπαλάκια.Έκανα σήμερα το τσουρέκι μόνο και μόνο για να το φωτογραφίσω και να το δείτε.Όχι ότι πήγε χαμένο βέβαια!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011
Λάρα, προστέθηκαν φωτό από τη Νάνα, πιστεύω ότι τώρα θα είναι περισσότερο κατανοητό! Νάνα, αν μπει μικρότερη φόρμα θα γίνει το τσουρέκι πιο ψηλό;
Σχόλιο από Νάνα , Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011
Ηλιάννα,όσο πιο μικρή η φόρμα,τόσο πιο ψηλό θα είναι το τσουρέκι,αλλά σε αυτήν την τεχνική έχει πιο πολύ σημασία πόσο μεγάλα είναι τα μπαλάκια που θα πλάσω.Για μένα η ειδανική φόρμα για αυτήν την συνταγή είναι το Gugelhupfform(στην αρχική φωτο),λυπάμαι αλλά δεν ξέρω στα ελληνικά πώς λέγεται..
Μεταφορά στην κορυφή