Tσουρέκι Μπόμπελ
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 500γρ.αλεύρι
- 80γρ.ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κύβο μαγιάς
- 100γρ.μαργαρίνη
- 1 αβγό
- 250μλ.χλιαρό γάλα
- Μείγμα: Κανέλλα, Ζάχαρη, Καρύδα, τριμμένους ξηρούς καρπούς
- βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
- Ζυμώνω όλα τα υλικά, από το αλεύρι ως το γάλα, όπως το τσουρέκι κι αφήνω 30λ. να φουσκώσει.
- Πλάθω μπαλάκια, τα βουτάω στο λιωμένο βούτυρο και τα τυλίγω στο μίγμα με την κανέλλα και τα υπόλοιπα υλικά.
- Αραδιάζω τα μπαλάκια σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
- Ψήνω στους 180βαθμούς για 40λ.
- Αφήνω να κρυώσει, ξεφορμάρω και ΔΕΝ κόβω σε κομμάτια! Σερβίρω βγάζοντας τα μπαλάκια.

Σχόλια
Ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή συνταγή!!!Θα μπορούσες να μας πεις πώς θα φτιαχτεί το τσουρέκι;
εγω δεν καταλαβα την παρασκευη του,το τελικο σχημα..
εχω την εντυπωση οτι η φορμα δεν θα ειναι του κεικ ,αλλα αυτη που ειναι σαν ταψακι και θα ειναι σαν μικρα ψωμακια κολημμενα το ενα με το αλλο που με τα χερια τα τραβαμε!
καλη ιδεα και καλη συνταγη στα Υλικα
Αφού λιώσουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα,προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.Ρίχνοντας το αλεύρι,ζυμώνουμε μέχρι που να μην κολλάει άλλο η ζύμη και να δημιουργηθεί μια μπάλα.Αφού φουσκώσει,πλάθουμε μπαλάκια,στο μέγεθος μανταρινιού,βουτάμε στο βούτυρο,τυλίγουμε στο μείγμα της κανέλλας και αραδιάζουμε σε ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ,όχι σε ταψί,π.χ.στην στρογγυλή με το στεφάνι και την τρύπα στη μέση.Φουσκώνοντας κατά το ψήσιμο,τα μπαλάκια ενώνονται και παίρνουν την μορφή της όποιας φόρμας χρησιμοποιήσαμε.Βγάζοντας το πρώτο μπαλάκι,όπως φαίνεται στη φωτογραφία,βγαίνουν έτσι και τα υπόλοιπα!
ωραία συνταγή αλλά κάτι δεν κατάλαβα....τα μπαλάκια τα βάζουμε σε φόρμα το ενα δίπλα στο άλλο και συνεχίζουμε και προς τα πάνω;
Ακριβώς έτσι!Γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ με τα μπαλάκια.Έκανα σήμερα το τσουρέκι μόνο και μόνο για να το φωτογραφίσω και να το δείτε.Όχι ότι πήγε χαμένο βέβαια!!!
Λάρα, προστέθηκαν φωτό από τη Νάνα, πιστεύω ότι τώρα θα είναι περισσότερο κατανοητό! Νάνα, αν μπει μικρότερη φόρμα θα γίνει το τσουρέκι πιο ψηλό;
Ηλιάννα,όσο πιο μικρή η φόρμα,τόσο πιο ψηλό θα είναι το τσουρέκι,αλλά σε αυτήν την τεχνική έχει πιο πολύ σημασία πόσο μεγάλα είναι τα μπαλάκια που θα πλάσω.Για μένα η ειδανική φόρμα για αυτήν την συνταγή είναι το Gugelhupfform(στην αρχική φωτο),λυπάμαι αλλά δεν ξέρω στα ελληνικά πώς λέγεται..