Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκι πλεξούδα γεμιστό

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Παρασκευή, 12 Ιανουάριος 2018
none
Περιγραφή

Ένα πανέμορφο ψωμί μπριος ή τσουρέκι όχι τόσο γλυκό για όλες τις εποχές, με ό,τι γέμιση θελουμε.

Συστατικά
  • 200 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια βουτύρου ή μαργαρίνη
  • 450 γραμμάρια αλεύρι σίτου
  • 1 φακελακι ξηρή μαγιά
  • 75 g ζάχαρη
  • 1 πρεζα αλάτι
  • 1 φακελακι Oetker Finesse Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (έβαλα περίπου μισό φακελάκι, αλλά μπορούμε να βάλουμε φρέσκο)
  • 1 αυγό (μέγεθος Μ)
  • 1 χούφτα  Σταφίδες σε λίγο  ρουμ για  λίγο να μουλιασουν
  • Περίπου 40 γρ μαρτσιπαν με τον τρίφτη τον χοντρό.
Οδηγίες
  1. Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνω λακουδακι Και βάζω το ζεστό, Όχι καυτό γάλα, βάζω τη μαγιά και ζάχαρη και ανακατεύω.
  2. Και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται άλλο αλεύρι το δουλεύω καλά τραβώντας το, στο δούλεμα και το κάνω μπάλα και  βάζω στην λεκάνη να ξεκουραστει και να διπλαστει όσο πάει.
  3. Ανοίγω φίλων 40χ50 Και το γεμίζω με ότι θέλω.
  4. Το ρολό αυτό το κόβω στη μέση κατα μήκος και το κάνω πλεξούδα. Το βάζω σε βουτυρωμένη φόρμα, το αφήνω λίγο να φουσκώσει. Απλώνω αραιωμένο κρόκο με νερό.
  5. Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β μέχρι να ροδίσει
  6. Εδώ βρίσκω έτοιμο παπαρουνοσπορο από τον Dr.Oetker.
  7. Εδώ για να φτιάξετε μόνες σας γέμιση:

Για την γέμιση:

150 γαλα

100 ζαχρη

40 γρ βουτηρο

1 αυγο

20 γρ αμυγδαλοπαστα

50 γρ κραμπερις

160 γρ παπαρουνοσπορο αλεσμενο

2 κ.σ.κακαο

1 κ.σ.κανελα

λίγο βανιλια

2 κ.σ.ρουμι η κονιακ

Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή