Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Τσουρέκι πλεξούδα με ξηρούς καρπούς και μερέντα

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2015
none
Περιγραφή

Απίθανη γεύση και εμφάνιση για το αγαπημένο μας τσουρέκι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 αυγο ,
  • 200 γρ γάλα ,
  • 100 γρ νερο ,
  • 50 γρ ηλαιελαιο ,
  • 1 πακέτο ξερή Μαγια ή 25 γρ φρέσκια μαγια ,
  • 1κ γ αλατι ,
  • 700 γρ αλευρι ,
  • 100 γρ ζαχαρη
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά, ζυμώνουμε και αφηνουμε να φουσκώσει 45-50'
  2. Μετα ξεκινάμε τη διαδικασία, ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε στο μισο τη μέρεντα κ ξηρούς καρπός αν θελουμε, εγώ εβαλα αμύγδαλο κ καρύδια κ το αλλο μισό κόβουμε σε λωρίδες και κανουμε πλεξουδες καθε 3 λωρίδες μια πλεξουδα .
  3. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τις πλεξουδες, ξεκινάμε και στρίβουμε σαν ρόλο προς τις πλεξουδες και κολλαμε μεταξύ τους.
  4. Βάζουμε απο πανω κρόκο αυγού και ψηνουμε στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή