Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκια, αλλά τι τσουρέκια

recipe image
Προστέθηκε απόBiriba, Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Αυτό το τσουρέκι το φτιάχνω χρόνια. Πάσχα, Χριστούγεννα και γιορτινά πρωινά το έχουμε στο τραπέζι μας. Σκέτο αλλά και με σταφίδες, με καρύδια ή αμύγδαλα είναι τέλειο.

Συστατικά
  •     500γρ αλεύρι,
  •     20 γρ μαγια φρέσκια (ή 3 σακουλακια ξερή),
  •     130 γρ ζάχαρη,
  •     1 βανίλια,
  •     λίγο μαχλέπι,
  •     λίγη μαστίχα,
  •     λίγο αλάτι,
  •     1 αυγό, 250ml χλιαρό γάλα,
  •     80γρ βούτυρο σε θερμ.δωματιου,
  •     ξύσμα πορτοκάλι,
  •     εναν κροκο για επάλειψη.
Οδηγίες
  1. Βαζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χεράκια μας.    Θα κολάει λίγο ... αλλα όσο περισσότερο το πλάθεις θα γίνει πιο λεία και ελαστική η ζύμη.
  2.  Μην προσθέτεις άλλο αλεύρι για να μην είναι σκληρό μετά το τσουρέκι.
  3. Αστο να φουσκωσει  και σε καμια ωρα αλέυρωσε ελαφρά την επιφάνεια και πλέξε.
  4.  'Αλειψε το με κρόκο και βαλτο στους 180 για 20' λεπτα (αναλογα τον φουρνο)
Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτη την αναλογία θα βγεί ή ένα μεγάααααλο τσουρέκι ή 2 νορμαλ μεγέθους.
Μπορούμε αφού το πλέξουμε να το αφήσουμε περίπου 20 λεπτά να ανέβει.

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2012
απ την πιο εύκολη συνταγή που έχω δει και θέλω να την δοκιμάσω το αλεύρι που λες για τσουρέκια πρέπει να είναι,έτσι?
Σχόλιο από Biriba , Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
Ελένη, συγνώμη που απάντησα αργά :Ρ
Εδω στην Αυστραλία δεν έχεις ειδικό αλέυρι για τσουρέκια (απλα οι αυστραλοί δεν κάνουν τσουρέκια).
Βάζω το απλό αλεύρι. Προχθες μου είπε άλλη φίλη οτι το έκανε και οτι τα καημένα τα τσουρέκια (2 της βγηκαν) δεν έζησαν... τα φαγανε στο μισαωρο οι γιοι της !!!!
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω :-)))
Μεταφορά στην κορυφή