Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τσουρέκια, αλλά τι τσουρέκια

recipe image
Προστέθηκε απόBiriba, Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή

Αυτό το τσουρέκι το φτιάχνω χρόνια. Πάσχα, Χριστούγεννα και γιορτινά πρωινά το έχουμε στο τραπέζι μας. Σκέτο αλλά και με σταφίδες, με καρύδια ή αμύγδαλα είναι τέλειο.

Συστατικά
  •     500γρ αλεύρι,
  •     20 γρ μαγια φρέσκια (ή 3 σακουλακια ξερή),
  •     130 γρ ζάχαρη,
  •     1 βανίλια,
  •     λίγο μαχλέπι,
  •     λίγη μαστίχα,
  •     λίγο αλάτι,
  •     1 αυγό, 250ml χλιαρό γάλα,
  •     80γρ βούτυρο σε θερμ.δωματιου,
  •     ξύσμα πορτοκάλι,
  •     εναν κροκο για επάλειψη.
Οδηγίες
  1. Βαζουμε όλα τα υλικά στην λεκάνη και αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χεράκια μας.    Θα κολάει λίγο ... αλλα όσο περισσότερο το πλάθεις θα γίνει πιο λεία και ελαστική η ζύμη.
  2.  Μην προσθέτεις άλλο αλεύρι για να μην είναι σκληρό μετά το τσουρέκι.
  3. Αστο να φουσκωσει  και σε καμια ωρα αλέυρωσε ελαφρά την επιφάνεια και πλέξε.
  4.  'Αλειψε το με κρόκο και βαλτο στους 180 για 20' λεπτα (αναλογα τον φουρνο)
Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτη την αναλογία θα βγεί ή ένα μεγάααααλο τσουρέκι ή 2 νορμαλ μεγέθους.
Μπορούμε αφού το πλέξουμε να το αφήσουμε περίπου 20 λεπτά να ανέβει.

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 19 Οκτώβριος 2012
απ την πιο εύκολη συνταγή που έχω δει και θέλω να την δοκιμάσω το αλεύρι που λες για τσουρέκια πρέπει να είναι,έτσι?
Σχόλιο από Biriba , Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
Ελένη, συγνώμη που απάντησα αργά :Ρ
Εδω στην Αυστραλία δεν έχεις ειδικό αλέυρι για τσουρέκια (απλα οι αυστραλοί δεν κάνουν τσουρέκια).
Βάζω το απλό αλεύρι. Προχθες μου είπε άλλη φίλη οτι το έκανε και οτι τα καημένα τα τσουρέκια (2 της βγηκαν) δεν έζησαν... τα φαγανε στο μισαωρο οι γιοι της !!!!
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 26 Οκτώβριος 2012
χαχαχα σε ευχαριστώ πολύ θα τα δοκιμάσω και θα επανέλθω :-)))
Μεταφορά στην κορυφή