Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2008-taxinopita1.jpg
Ταχινόπιτα



Τσουρέκια με άρωμα πορτοκάλι και μαστίχα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Εύκολα,νόστιμα ,αρωματικά! 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
3 μεγάλα τσουρέκια
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλ. γάλα ζεστό
  • 2-3 αυγά
  • 2 φλ. βούτυρο λιωμένο ζεστό
  • Για το άλειμμα :
  • 1 κρόκος αβγού χτυπημένος με λίγο νερό ή γάλα
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα .
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, τα αυγά, ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, μαστίχα,ξύσμα,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς , να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη μας, φτιάχνουμε λωρίδες - κορδόνια τα πλέκουμε 2 μεγάλα τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά ή στρωμένα με λαδόκολλα .
  5. Ή φτιάχνουμε λαγουδάκια, αρκουδάκια,πουλάκια για τα πιτσιρίκια μας όπως στις φωτό.
  6. Σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε τα τσουρέκια για 45’ με 1 ώρα για να φουσκώσουν πάλι.
  7. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο ή το γάλα και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ.
  8. Ψήνουμε στους 170ο με αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν καφετί χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή