Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4392-krouasannei.jpg
Κρουασάν αφρός



Τσουρέκια με άρωμα πορτοκάλι και μαστίχα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Εύκολα,νόστιμα ,αρωματικά! 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
3 μεγάλα τσουρέκια
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλ. γάλα ζεστό
  • 2-3 αυγά
  • 2 φλ. βούτυρο λιωμένο ζεστό
  • Για το άλειμμα :
  • 1 κρόκος αβγού χτυπημένος με λίγο νερό ή γάλα
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα .
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, τα αυγά, ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, μαστίχα,ξύσμα,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς , να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη μας, φτιάχνουμε λωρίδες - κορδόνια τα πλέκουμε 2 μεγάλα τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά ή στρωμένα με λαδόκολλα .
  5. Ή φτιάχνουμε λαγουδάκια, αρκουδάκια,πουλάκια για τα πιτσιρίκια μας όπως στις φωτό.
  6. Σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε τα τσουρέκια για 45’ με 1 ώρα για να φουσκώσουν πάλι.
  7. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο ή το γάλα και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ.
  8. Ψήνουμε στους 170ο με αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν καφετί χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή