Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3260-maffinskolokythi.jpg
Maffins κολοκυθιού



Τσουρέκια με άρωμα πορτοκάλι και μαστίχα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Εύκολα,νόστιμα ,αρωματικά! 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
3 μεγάλα τσουρέκια
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ φλ. γάλα ζεστό
  • 2-3 αυγά
  • 2 φλ. βούτυρο λιωμένο ζεστό
  • Για το άλειμμα :
  • 1 κρόκος αβγού χτυπημένος με λίγο νερό ή γάλα
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα .
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, τα αυγά, ζάχαρη και το βούτυρο,ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, μαστίχα,ξύσμα,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο λίγο, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο ή στο φούρνο στους 50 βαθμούς , να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Βάζοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη μας, φτιάχνουμε λωρίδες - κορδόνια τα πλέκουμε 2 μεγάλα τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά ή στρωμένα με λαδόκολλα .
  5. Ή φτιάχνουμε λαγουδάκια, αρκουδάκια,πουλάκια για τα πιτσιρίκια μας όπως στις φωτό.
  6. Σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε τα τσουρέκια για 45’ με 1 ώρα για να φουσκώσουν πάλι.
  7. Αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο ή το γάλα και σκορπίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ.
  8. Ψήνουμε στους 170ο με αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν καφετί χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή