Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Τυράκι Ρικότα ή Ανθότυρο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε αγαπημένο τυράκι, βήμα- βήμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •     400 γρ κρέμα γάλακτος με Πολλα λιπαρα 30%
  •     500 γρ βουτυρογαλο ( ξυνογαλο)
  •     2 λίτρα γάλα με 3,8% λιπαρα η και με πιο Πολλα τοσο καλύτερα( Εγώ έβαλα 1 λίτρο αγελαδινο,1 λίτρο κατσικίσιο )
  •     1 πρεζα αλάτι
Οδηγίες
  1. Έβαλα τα υλικα ολα μαζι σε μια κατσαρολα να παρουν βραση, αλλα οχι σε δυνατη φωτια,    σιγα σιγα και με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατευω για να μην κολλήσει στον πάτο τις κατσαρολας
  2.  Όταν αρχίσει να φουσκώνει,  δεν το ανακατευω πια ,επάνω στην επιφάνεια ειναι ενα στρώμα το παίρνω με μια τρυπητή κουτάλα σιγα σιγα ,και τα βάζω μεσα σε ενα τουλι, για να στραγγιζει, θελει υπομονη γιατι βγαζει το στρωμα στην επιφανεια πολυ σιγα.
  3. Ρίχνω στα πλάγια της κατσαρολας λίγο κρύο νερο. Αυτο κόβει λίγο το βρασιμο.  Αλλα δεν σβήνω την φωτιά,  όσο βράζει βγάζει πάντα ενα στρώμα στην επιφάνεια που το παίρνω  ( δηλαδη ειναι σαν να το ξαφρίζω )
  4. Όταν τελειώσει ολο και δεν βγάζει άλλο στρώμα στην επιφανεια,  τοτε σβήνω την φωτιά! Το ανθοτυρο τρώγεται αμέσως.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβγαλα 500 γρ Ρικοτα με τα υλκα αυτά.
Το τυρι αυτο μπορειτε να το μεταχειριστειτε για κιζ κεικ η και για να φτιαξετε τορτελινια γεμιστα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή