Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3839-sfoliatasouvlaki.jpg
Σφολιάτα στο ξυλάκι



Τυρί Κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 20 Αύγουστος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τώρα μπορούμε να φτιάχνουμε το δικό μας τυρί κρέμα εύκολα και γρήγορα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι ( πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά )
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ καλύπτουμε το εσωτερικό του με ένα τουλουπάνι, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες του, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Αν δοκιμάσουμε το μείγμα θα είναι πολύ αλμυρό αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί καθώς θα φεύγει το νερό θα φύγει και το αλάτι μαζί. Το γιαούρτι θα κρατήσει όσο αλάτι πρέπει ακριβώς.
  3. Μαζεύοντας τις τέσσερις άκρες από το τουλουπάνι , σα δισάκι, δένουμε καλά με ένα σπάγγο έτσι ώστε το γιαούρτι να γίνει μία μπάλα καλυμμένη από το τουλουπάνι. Τις δύο άκρες του ίδιου σπάγγου τις δένουμε σε μία ξύλινη κουτάλα η οποία θα μας βοηθήσει να στερεώσουμε το τουλουπάνι με το γιούρτι για να στραγγίξει και να φύγει το περιττό νερό.
  4. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το τουλουπάνι και στερεώνουμε την κουτάλα, στην οποία είναι δεμένο, στο χείλος της κατσαρόλας έτσι ώστε να κρέμεται το τουλουπάνι και να στραγγίζει το γιαούρτι. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουμε εμείς το τουλουπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίξει μέσα στο ψυγείο για 1 με 2 μέρες
  5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και το τουλουπάνι από την κατσαρόλα. Ανοίγουμε το τουλουπάνι κόβοντας και αφαιρώντας το σπάγγο και πέρνουμε το τυρί από μέσα που είναι έτοιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες και στο λάδι για μεγαλύτερο διάστημα.

Η Συνταγή είναι από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από PoppyD , Κυριακή, 24 Αύγουστος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαζί με το αλάτι εγώ προσθέτω και σπασμένους σπόρους κόλιανδρου- γίνεται υπέροχα αρωματικό!
Μεταφορά στην κορυφή