Τυροκούλουρα
•1 πακέτο Σφολιάτα ,
•100 γρ. γραβιέρα τριμμένη,
•100 γρ. ανθότυρο τριμμένο,
•200 γρ. φέτα τριμμένη,
•2 αυγά,
•πιπέρι,
•λάδι.
•Για το τέλος:
•1 αυγό,
•2 κουταλιές νερό,
•σουσάμι και μαυροκούκι για την επιφάνεια.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα τυριά και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στο πλάτος του σε 6 λωρίδες. Μοιράζουμε το μείγμα και το απλώνουμε στο κέντρο κάθε λωρίδας.
- Αλείφουμε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό, τυλίγουμε σε ρολό και πατάμε ελαφρά τις άκρες για να κολλήσουν.Τυλίγουμε κάθε ρολό και σχηματίζουμε ένα κουλούρι.
- Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, χτυπάμε 1 αυγό με 2 κουταλιές νερό, αλείφουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι.
- Ψήνουμε τα τυροκούλουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 35 λεπτά.
Εγώ δεν τα αλείφω με αυγό αλλά με λίγο λάδι και πασπαλίζω με σουσάμι. Συνταγή από την σφολιάτα Κανάκι .