Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1799-indikorolokima1.jpg
Iνδικό ρολό με κιμά



Τυρόπιτα στο τηγάνι με ποντιακά φυλλωτά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 10 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια πανεύκολη  και νόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι, σε ελάχιστο χρόνο,  φτιαγμένη με τα ξερά ποντιακά φύλλα περέκ. Τα περέκ τα βρίσκουμε σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.

Συστατικά
  • 3 φύλλα περέκ
  • Λίγο βούτυρο ή λάδι
  • Τυρί φέτα γύρω στα 150 γρ
  • Τυρί κατίκι μισό φλιτζάνι
  • Λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
  • Νερό για το βρέξιμο των φύλλων
Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε τη γέμιση σε μπολ, ανακατεύοντας τα τυριά μας και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
  2. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι λίγο βούτυρο ή λάδι  και το αφήνουμε να κάψει.
  3. Παίρνουμε ένα φύλλο και το βρέχουμε κάτω από τη βρύση για λίγο, δε θέλουμε να μαλακώσει πολύ. Το σπάμε σε μεγάλα κομμάτια να χωρέσει στο μεγάλο τηγάνι μας.
  4. Ρίχνουμε τα κομμάτια τακτοποιημένα στο τηγάνι μας και περιμένουμε να ροδίσει η κάτω πλευρά. Στη συνέχεια  γυρίζουμε την έτοιμη πλευρά προς τα πάνω  και τοποθετούμε τη μισή μας γέμιση απλωτά να πάει παντού. Βρέχουμε και το δεύτερο φύλλο μας, το σπάμε και το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση. Εν τω μεταξύ έχει ψηθεί η κάτω πλευρά.
  5. Κρατώντας τώρα το φύλλο το επάνω το άψητο με το χέρι μας ή με το καπάκι από κατσαρόλα το αναποδογυρίζουμε, ώστε το άψητο φύλλο να πάει κάτω και το ψημένο να έρθει πάνω,  για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε από το πλάι του κάτω φύλλου και ανασηκώνοντας,  1 κ.γλ. βούτυρο ακόμα, περιστρέφοντας την πίτα να πάει το βούτυρο παντού και αφήνουμε να ροδίσει.
  6. Ξανά επαναλαμβάνουμε το ίδιο. Στην νέα ψημένη πλευρά του φύλλου βάζουμε γέμιση και ξανά βρεγμένο φύλλο και το γυρίζουμε το πάνω κάτω να ροδίσει, βάζοντας λίγο βούτυρο στο κάτω φύλλο.
  7. Αφού ψηθεί και η αυτή η πλευρά,την αναποδογυρίζουμε για τελευταία φορά και τη σερβίρουμε ζεστή. 
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε στη γέμιση να βάζουμε ότι θέλουμε, φτάνει τα υλικά να έχουν συνοχή.
  • Μπορούμε να βάλουμε και τυρί ή τυριά που να λιώνουν.
  • Η συνταγή και μερικές άλλες, βρίσκονται στη συσκευασία του φύλλου.
  • Προσέχουμε στη συγκεκριμένη συνταγή να μη βρέξουμε πολύ το φύλλο μας και παραμαλακώσει.
  • Πατάμε λίγο τα φύλλα που βάζουμε με το χέρι μας ώστε να έχουμε ομοιόμορφη επιφάνεια.
  • Τα φύλλα αυτά έχουν μακρά διάρκεια ζωής και έτσι μπορούμε να τα έχουμε στο ντουλάπι μας και να φτιάχνουμε ανά πάσα στιγμή το μεζεδάκι μας.
Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτή την πιτούλα από την πρώτη στιγμή την έβαλα στο μάτι αν βρω φυλλά περεκ θα την κάνω στάνταρ!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι όμορφη-εύκολη και νόστιμη πίτα που είναι αυτή Ηλιάννα!!!!
Τα φύλλα αυτά θα υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ ελπίζω.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012
Υπάρχουν μόνο στα καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, Βασιλική.
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!θα το ψάξω!:)
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012
Κάποια φίλη (όνομα δεν ξέρω) μου έστειλε μήνυμα, για αυτή τη συνταγή, αλλά δεν εμφανίζεται εδώ, παρακαλώ ας το ξαναγράψει ώστε να εμφανιστεί. Ευχαριστώ
Μεταφορά στην κορυφή