Τυροπιτάκια Ειρήνης
- 1& 1/2 ποτήρι του νερού λάδι και φυτίνη μαζί.
- 1&1/2 ποτήρι γάλα.
- Λίγο αλάτι.
- 2 κουταλάκια μπαίκιν.
- Αλεύρι τόσο ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή.
- 1 αυγό για να αλείψουμε από πάνω.
Για την γέμιση:
- 2 αυγά,
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα,
- μαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης προσέχοντας να μην γίνει πολύ σφιχτό το ζυμάρι αλλά απαλό.
- Ανακατεύουμε και τα υλικά της γέμισης
- Ανοίγουμε δίσκους μικρούς και με ένα ποτήρι τους κόβουμε όμορφους . Βάζουμε γέμιση και τους κλείνουμε, αλείφουμε με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό.
- Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν!
Μπορούμε με την ίδια ζύμη να κάνουμε σπανακοπιτάκια η κρεατοπιτάκια η λουκανικοπιτάκια!