Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

384-piperopita111.jpg
Πιπερόπιτα



Τυροπιτάρες Καρυστινές

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 25 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Παραδοσιακές πολύ νόστιμες τυροπιτάρες του τόπου μου,με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 τυροπιτάρες

Ζυμαράκι:

  • 1κ. αλεύρι για όλες της χρήσεις,
  • 1 φλ. του ελληνικού καφέ λάδι,
  • 1/2 φλ. του ελληνικού καφέ ξύδι,
  • 1 φλ. περίπου ζεστό νερό,
  • 1 κ. αλάτι.

Γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα Ή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί,
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο,
  • λίγο πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι,ξύδι,αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30΄περίπου.
  2. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα τυριά τρίβοντας την φέτα με ένα πιρούνι,ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι(προαιρετικά).
  3. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα πιάτο το κόβουμε στο μέγεθος του τηγανιού μας. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση ,αφήνοντας κενό γύρω -γύρω ,ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,το βάζουμε απάνω και κλείνουμε καλά πιέζοντας με πιρούνι. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες τυροπιτάρες.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει ,χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βάζουμε μια -μια τις πίτες μας τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τες μόλις πάρουν χρώμα ,προσέχοντας να μην μας καούν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια , τις σερβίρουμε ζεστές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τυριά μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν η τοπική συνταγή γίνεται με αλμυρή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί. Το πιάτο μας βοηθάει να κοπούν όλες ισομεγέθη,επίσης μπορούμε σε κάθε φύλλο στρογγυλό να βάλουμε γέμιση στο μισό και να το κλείσουμε σε μισοφέγγαρο όπως στις φωτό. Όπως κι αν τις φτιάξετε είναι πολύ νόστιμες! Η δοσολογία που δίνω κάνει αρκετές(ανάλογα το πόσο λεπτό θα ανοίξουμε το φυλλο μας) μπορούμε να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη βάζοντάς τες μια μια σε σακουλάκια τροφίμων και ότι ώρα τις χρειαστούμε όπως είναι από την κατάψυξη στο τηγάνι,δεν θέλουν ξεπάγωμα!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή