Χαλβάς με ινδοκάρυδο
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο.
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό.
- 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό.
- 3 κούπες ζάχαρη.
- 4 κούπες νερό.
- 1 βανίλια άρωμα.
- 1&1/2 κούπας ινδοκάρυδο.
- 3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
- Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα.
- Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και τον χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.
- Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε. Όταν το μείγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.
- Αφού κρυώσει λίγο ,ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, η σε μικρά φορμάκια. Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.