Χιονισμένοι Κουραμπιέδες της μαμάς
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
-
1 πακέτο φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας
-
200 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
-
2 κρόκους
-
1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν
-
1 φλ. καφέ κονιάκ
-
6 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη άχνη
-
700 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 σακουλάκι άχνη για το τύλιγμα
Οδηγίες
-
Χτυπώ πάρα πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει (γύρω στα 8 λεπτά)
-
Προσθέτω τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το μπέικιν και τα αμύγδαλα
-
Σιγά- σιγά προσθέτω και το αλεύρι και ζυμώνω.
-
Η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή.
-
Με ένα κουπ-πατ ετοιμάζω τους κουραμπιέδες και τους αραδιάζω στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
Όπως είναι ακόμα ζεστοί, τους τυλίγω στην άχνη.
Σχόλια
Πολύ ωραίοι σου έχουν γίνει! Με υγεία και χαρά σου εύχομαι τη νέα χρονιά!
Αννάκι λαχταριστοί και αφράτοι φαίνονται οι κουραμπίεδες σου! Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σου εύχομαι!
ναι αφρατοι φαινονται μπραβο σου
Μπράβο Αnnaki, και του χρόνου!!