Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα φασκόμηλου
- 1 ψαρονέφρι σε φέτες
- Λίγο λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
- 1 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- Μερικά μανιτάρια σε φέτες
- 1 κ.γλ. αλεύρι
- 1/3 κούπας κονιάκ
- 1/3 κούπας κόκ. Κρασί
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- Μισό κύβο κρέατος ή ζωμό κρέατος
- 1 κ.γλ. φασκόμηλο ή μερικά φυλλαράκια
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- Αλάτι πιπέρι
- Πιέζουμε τις φέτες του κρέατος με το χέρι μας να πλατύνουν ελαφρά.
- Αλατίζουμε λίγο το κρέα ς μας, το Αλευρώνουμε ελαφρά και το σοτάρουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Τα αφαιρώ από το τηγάνι και σοτάρω στο λάδι μου το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μανιτάρια για λίγο.
- Προσθέτω στο τηγάνι τα φιλέτα , βάζω και το κουκουνάρι και τα σβήνω με το κονιάκ και το κρασί . Προσθέτω το ζωμό ή τον κύβο, το φασκόμηλο, μαϊντανό και αφήνω να ψηθούν για λίγα λεπτά ακόμα.
- Το συνοδεύω με ένα ζυμαρικό χρωματιστό!
- Το ψαρονέφρι δεν το ψήνουμε πολύ γιατί σκληραίνει.
- Το κρέας το κόβουμε σε 4 φέτες και τις λεπταίνουμε ή με το χέρι ή με τον μπάτη.
Μυρωδάτο,αυτά τα ζυμαρικά που τα βρίσκεις, τόσο όμορφα δεν έχω ξαναδεί!!!!