Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χοιρινό με σέλινο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 30 Δεκέμβριος 2018
none
Περιγραφή

Χειμωνιάτικο φαγητό ,κυρίως των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

1 1/2 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ½ κιλό σέλινο ή σέλερι { βάζω σέλινο}
1/2 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο μαρούλι
2-3 καρότα {προαιρετικά}
αλάτι - πιπέρι
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 γεμάτη κουταλιά σούπας corn flour
2 φλ. χλιαρό νερό.
για το αυγολέμονο θα χρειαστούμε!
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
χυμός από 2 λεμόνια.

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά το σέλινο και το μαρούλι , τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια , αν βάλουμε σέλερι το ζεματάμε για λίγο σε κατσαρόλα για να μην πικρίζει και το σουρώνουμε.
Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι φρέσκο και ξερό χοντροκομμένα,τα καρότα {αν τα βάλουμε} να γυαλίσουν . Όταν ροδίσει καλά το κρέας προσθέτουμε το σέλινο και τέλος το μαρούλι χοντροκομμένο και τον άνηθο.
Συμπληρώνουμε νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε το φαγητό 45 λεπτά έως 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Στύβουμε τα λεμόνια ,ρίχνουμε 1 κ.σ. corn flour ,προσθέτουμε ζουμάκι από το φαγητό ανακατεύοντας να διαλυθεί το κορν φλαουρ και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού και να πήξει η σάλτσα μας .
*Αν το αυγοκόψουμε ρίχνουμε ένα αυγό σε μέτριο μπολ, το χτυπάμε με το σύρμα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μόλις το μείγμα αυγού-λεμονιού αφρίσει προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα,λίγο λίγο χτυπώντας διαρκώς με το σύρμα και περιχύνουμε το φαγητό μας.
Κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας και απολαμβάνουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολύ νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που προσφέρει στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής αξίας (βρίσκονται στο χοιρινό κρέας) σε συνδυασμό με πολλές βιταμίνες (Κ, C, B 1), φυλικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο (βρίσκονται στο σέλινο). * Μπορούμε να αυγοκόψουμε το φαγητό μας ή απλά να δέσουμε την σάλτσα με χυμό λεμόνι και corn flour όπως έκανα εγώ. Επίσης προσθέτω και ένα μαρούλι .

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή