Χορτοφαγική μαγειρίτσα
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά,κομμένα στα 2 ή 4 ανάλογα το μέγεθος τους
- 700 γρ. πορτομπέλο κομμένα σε κυβάκια,
- 500-600 γρ. πλευρώτους κομμένα σε κυβάκια
- ,80ml.λάδι,
- 250ml.κρασί λευκό,
- 2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη,
- 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,ή όσες θέλουμε,
- 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο,
- 1 κ.γλ.θυμάρι,
- 1 κ.γλ.τζίντζερ σε σκόνη,
- 2 δαφνόφυλλα,
- 5 αυγά,
- χυμό λεμόνι όσο θέλουμε
- αλατοπίπερο.
- Σκουπίζουμε καλά με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια,αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα πλευρώτους,κόβουμε το κάτω μέρος από τα λευκά και από τα πορτομπέλο αν είναι σκληρά,έπειτα τα κόβουμε.
- .Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι,όσο σκόρδο θέλουμε(η συνταγή έχει 5σκ.)και το σέλερι με 2κ.σ. λάδι για 4 λεπτά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά,σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα,θυμάρι, και μαγειρεύουμε..
- Σε μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια σε δόσεις!!Πρώτα τα λευκά,μετά τα πορτομπέλο και τέλος τα πλευρώτους για 5 λεπτά το κάθα είδος.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αρκετό νερό να τα καλύπτει καλά και σιγοβράζουμε 20-30 λεπτά ξαφρίζοντας με μια κουτάλα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος.
- Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα,το τζίντζερ και αν θέλουμε 1κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη ή σπόρους,αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό μας. Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σε δόσεις ζωμό φαγητού και αυγοκόβουμε τη μαγειρίτσα μας.
Εναλλακτική μαγειρίτσα για όλους τους χορτοφάγους και ΟΧΙ μόνο!!Η συνταγή είναι του Χρ. Πέσκια από τον Γαστρονόμο.