Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2477-keikmekserafroyta.jpg
Κέικ με ξερά φρούτα



Χορτοφαγική μαγειρίτσα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
none
Περιγραφή

Για όσους δεν αρέσει η κλασική μαγειρίτσα,μαγειρίτσα με μανιτάρια,ρόκα και κρασί!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά,κομμένα στα 2 ή 4 ανάλογα το μέγεθος τους
  • 700 γρ. πορτομπέλο κομμένα σε κυβάκια,
  • 500-600 γρ. πλευρώτους κομμένα σε κυβάκια
  • ,80ml.λάδι,
  • 250ml.κρασί λευκό,
  • 2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη,
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο,ή όσες θέλουμε,
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο,
  • 1 κ.γλ.θυμάρι,
  • 1 κ.γλ.τζίντζερ σε σκόνη,
  • 2 δαφνόφυλλα,
  • 5 αυγά,
  • χυμό λεμόνι όσο θέλουμε
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Σκουπίζουμε καλά με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια,αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα πλευρώτους,κόβουμε το κάτω μέρος από τα λευκά και από τα πορτομπέλο αν είναι σκληρά,έπειτα τα κόβουμε.
  2. .Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι,όσο σκόρδο θέλουμε(η συνταγή έχει 5σκ.)και το σέλερι με 2κ.σ. λάδι για 4 λεπτά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά,σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα,θυμάρι, και μαγειρεύουμε..
  3. Σε μεγάλο τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια σε δόσεις!!Πρώτα τα λευκά,μετά τα πορτομπέλο και τέλος τα πλευρώτους για 5 λεπτά το κάθα είδος.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε αρκετό νερό να τα καλύπτει καλά και σιγοβράζουμε 20-30 λεπτά ξαφρίζοντας με μια κουτάλα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος.
  4. Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα,το τζίντζερ και αν θέλουμε 1κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη ή σπόρους,αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό μας. Χτυπάμε τα αυγά  με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σε δόσεις ζωμό φαγητού και αυγοκόβουμε τη μαγειρίτσα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτική μαγειρίτσα για όλους τους χορτοφάγους και ΟΧΙ μόνο!!Η συνταγή είναι του Χρ. Πέσκια από τον Γαστρονόμο.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 24 Απρίλιος 2011
Αυτή η εκδοχή μου αρέσει πολύ!!!
Μεταφορά στην κορυφή