Χριστουγεννιάτικα Cupcakes τάρανδοι
Για τα κεκάκια:
- 125γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου,
- 1 κ.γλ.εκχύλισμα βανίλιας,
- 150γρ. ζάχαρη άχνη,
- 2 αυγά,
- 200γρ. φαρίνα,
- 125ml γάλα.
Για το γλάσο:
- 125γρ. άχνη,
- 1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
- 1 κουταλιά γάλα,
- λίγο ζεστό νερό,
- καφέ χρώμα ή κακάο.
Για τη διακόσμηση:
- αλμυρά μπισκότα mini Brezel και Smarties.
- Χτυπάμε το βιτάμ ή βούτυρο Lurpak με τη ζάχαρη και τη βανίλια καλά ν'αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε εναλλάξ γάλα με φαρίνα.
- Παίρνουμε 12 θήκες για cupcakes και γεμίζουμε με ένα κουταλάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. για 20' περίπου να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεκάκια μας να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Αναμειγνύουμε την άχνη, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστει, αν είναι πηκτό,το χρωματίζουμε η ρίχνουμε 1 κ.γλ. κακάο ή καφέ, ανακατεύουμε να χρωματιστεί το γλάσο μας.
- Καλύπτουμε τα κρύα κεκάκια μας με γλάσο ,βάζουμε Smarties για μάτια και μύτη και τα αλμυρά μπισκοτάκια για τα κερατάκια των τάρανδων. Έτοιμα τα κεκάκια μας!!
Πολύ εύκολα και εμφανίσιμα Χριστουγεννιάτικα cupcakes!!
Να πω πως έχω βάλει και χοντροτριμμένα καρύδια στο κέικ που δεν το αναφέρω στη συνταγή!!!