Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με φουντούκια
- 250 γρ. φαρίνα,
- 230 γρ. βιτάμ,
- 100 γρ. φουντούκια τριμμένα στο μούλτι,
- 100 γρ. άχνη,
- 1 βανίλια,
- 200 γρ. άχνη και 1 βανίλια για το τέλος.
- Ανακατεύομε το αλεύρι με το βούτυρο, τα 100 γρ. άχνη, τα αλεσμένα φουντούκια και τη βανίλια πετυχαίνοντας μαλακή ζύμη.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη τη ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε,αφήνουμε λίγο!! παίρνουμε μικρές μπαλίτσες που τις πλάθουμε σε ρολάκια λεπτά, τα γυρίζουμε σε μισοφέγγαρα, όπως τους κουραμπιέδες, φτιάχνουμε αστεράκια ή όποιο άλλο σχέδιο μας αρέσει.
- Βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β. για 10-12 λεπτά να ροδίσουν.
- Αφήνουμε 5' και βάζουμε σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με την άχνη και τη βανίλια που έχουμε ενώσει.
- Αν θέλουμε μπορούμε να λιώσουμε κουβερτούρα και να βουτήξουμε τις άκρες τους μόνο!!ΟΧΙ ολόκληρα τα μπισκοτάκια!
Είναι πανεύκολα και νόστιμα, για όσους νηστεύουν και όχι μόνο!!!